Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Advokat Miloš Pavlović i jedan od lidera liste Srbija protiv nasilja Nebojša Zelenović zatražili su puštanje na slobodu svih privedenih tokom i posle protesta Liste Srbija protiv nasilja i pozvali su nadležne da pokrenu postupak protiv nadležnih iz vlasti koji su krivi za ovakvo stanje, na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. "To je sve organizovao Vučić. Organizovao je i policajce unutra i napolju koji su izigravali nasilje", istakao je Zelenović.

„Poslednje informacije koje imam je da su sasslušanja još u toku, i da će svi zajedno biti sprovedeni sudiji za prethodni postupak koji će odlučivati o predlogu za određivanje pritvora. Predlog za pritvor je dat od strane Višef javnog tužilaštva u Beogradu . nemam informacije za sve osumnjičene, ali je supština da se njima stavlja na teret Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja. Kao advokat i građanin ove države mogu da kažem da je to skandal bez presedana“, istakao je Pavlović.

Zelenović je optužio predsednika Vučića da govori neistine u vezi sa protestima i podvlači da niko nije planirao nasilje tokom protesta, piše N1.

„To sve proizilazi iz njegovog straha da ne izgubi vlast nakon izborne krađe koja je evidentna i dokazana. To su utvrdili posmatrači, što domaći, što međunarodni… Vučić je porušio ustavni poredak onog trenutka kada je oduzeo pravo da ljudi suvereno odlučuju o tome i izražavaju svoju volju. I on je taj koji krši ustavni poredak i on je taj koji treba da bude uhapšen“, kazao je Zelenović.

PROČITAJTE JOŠ

Zahteva da svi uhapšeni budu pušteni na slobodu, kao i da se uhapse oni koji su zaslužni za sve što se događa.

On se zapitao koji je kriterijum policije za hapšenje i upitao je nadležne zašto on nije uhapšen.

„Ja sam bio ispred Voje Ostojića na tim stepenicama, a on je priveden. Bio sam i ispred tih studenata, a opet nisam ja – nego oni“, naglašava Zelenović.

Dodao je i da je jedan od učesnima protesta polupao automobil, a dan kasnije napao novinara Mladena Savatovića.

„Ni on nije uhapšen“, podvukao je Zelenović.

*****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar