Foto: FoNet/Aleksandar Barda

"Ambicija nam je da probudimo narod, upao je u duboku apatiju, a vremena su dosta krupna. Treba probuditi narod jer režim je vodio psihološko-propagandni rat protiv naroda, duh letargije se uvukao među narod i mi sa nedopustivim mirom dočekujemmo krupne događaje, a vidimo da je Vučić pozvan u Belu kuću", smatra Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta, članice predizbornog saveza Narodni blok.

Parović poručuje da su mnogi izgubili živce s Vučićem i obećanjem koje je on dao.

„Činjenica da imate u predvorju izbora u Americi, kosovsko pitanje postaje ključno za njihove izbore. Propala im je priča sa Severnom i Južnom Korejom i sada je Kosovo došlo na američki dnevni red. I EU je reagovala oštro, Rusija reaguje u skladu s time da zaštiti Rezoluciju 1244. Vučić je u bezizlaznoj situaciji svima je obećao sve, a ne može da ispuni. Gurnuo nas je sve van sistema, pokušava da napravi nešto, Šapića koji je lažni patriota. Potrebno je da neko zaustavi SPS, vidimo da Dačić nije odustao od politike odpriznavanja i onda je ubačen Šapić da bi blokirao narodnjačke opcije, a s druge strane da zameni Dačića. Imamo krupne događaje i politiku koju Vučić vodi, koja je svela Srbiju na kinesku provinciju, gde se svi poslovi daju Kinezima, a celokupna situacija u Srbiji je pred pucanjem“, smatra on.

Zato će, smatra Parović, Vučićeva pobeda na izborima biti Pirova i dodaje da će mu se desiti isto što i Milu Đukanoviću.

„Kada je udario u srž opstanka naroda, onda se narod pobunio zbog socijanog pitanja, ekonomskog… To se u Srbiji dešava, na temu Kosova ćete dobiti i socijalnu, ekonomsku pobunu“.

Na pitanje šta očekuju od predstojećih izbora, Parović kaže da žele da budu novo konzervativno okupljanje koje će, dodaje, sprečiti potpis na kosovsku nezavisnost i na bazi toga napraviti fer i poštene izbore sledeće godine.

„Smatrali smo da je potrebno aktivno raditi, jer postoje lokalni izbori. Kad je bio Đinđićev bojkot nije bio lokalnih izbora, morali smo da nađemo načina da napravimo koalicije na lokalima. Vučić je mogao da izgubi na lokalu, jer su se podelili u mnogim mestima“.

S obzirom da je i sam bio deo koalicije sa naprednjacima, Parović je rekao da je je SNS 2012. bila drugačija partija.

„Najveće žrtve Vučićevog režima su oni koji su podržali da naprednjaci dođu na vlast. Niko nije glasao da Vesić bude glavni u Beogradu, da Mali bude ministar finansija. Ljudi koji su narodnjački opredeljeni moraju da dobiju neku vrstu oklona“, kaže Parović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare