Daniel Mondekar Foto: N1

Prema saznanjima N1, Telekom Srbija angažovao je profesionalnog lobistu iz Hrvatske Daniela Mondekara kako bi im pomogao da "nestanu" iz amandmana na izveštaj EP o Srbiji. Kako se navodi u njegovoj zvaničnoj biografiji, osnivač je jedne od najbrže rastućih agencija za odnose sa javnošću u regionu - lobističke firme EuroNavigator

Kao zastupnik u Hrvatskom saboru (2008. – 2016.) Daniel je bio direktno uključen u proces pripreme Hrvatske za pristupanje EU i nadzor nad radom Vlade u institucijama EU nakon pristupanja.

Kao predsedavajući Odbora za pitanja EU, Danijel je radio na usklađivanju zakonodavstva sa EU, ko-kreiranju novog evropskog zakonodavstva, održavanju javnih konsultacija, komuniciranju o EU i njenim politikama i održavanju raznih obuka o pitanjima EU i lobiranju u EU, navodi se u njegovoj biografiji.

Po završetku svoje parlamentarne karijere, Mondekar 2018. godine, zajendo sa Mili Dulan, osniva lobističku firmu EuroNavigator. Kako se navodi na sajtu ove kompanije sa sedištem u Zagrebu i Briselu, reč je o najbrže rastućoj agenciji za odnose sa javnošću u regionu, sa širokim znanjem o digitalnoj, zdravstvenoj, bezbednosnoj, transportnoj, medijskoj i energetskoj politici.

Prema sazanjima N1, Mondekar je bivši saborski zastupnik, član SDP-a, a sada savetnik za odnose sa ustanovama EU.

PROČITAJTE JOŠ

Njegove veze sežu do vrha Evropske komisije, rekao je izvor N1 iz EP, koji navodi i da je pre nekoliko meseci Mondekar pomogao vlasniku Adria Media grupe Igoru Žeželju da kupi portal Euroaktiv.

Podsetimo, evroposlanik Vladimir Bilčik tražio je da se Telekom Srbija ne spominje u izveštaju Evropskog parlamenta (EP) o napretku Srbije.

Iako Bilčik nije demantovao niti potvrdio ovu informaciju, njegov dosadašnji rad obeležio je između ostalog i niz propusta u ranijim izveštajima koji su išli „na ruku“ vlastima u Srbiji.

BONUS VIDEO: Marinika Tepić: Još ću da pomislim da Bilčika plaćaju Telekom i Vučić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar