Foto: Vladislav Mitić

Stranka slobode i pravde uputila je otvoreno pismo javnosti povodom izbora Slavice Đukić Dejanović za ministarku prosvete u kom ocenjuje da je u pitanju rehabilitacija politike devedesetih.

Pismo je, kako se navodi u saopštenju, upućeno sa samo jednim ciljem – da se oni koji su zaboravili podsete, a oni koji ne znaju obaveste koga je režim Aleksandra Vučića postavio na funkciju koja je u ovom trenutku po mnogo čemu najvažnija u Srbiji.

N1 prenosi pismo u celosti:

„Gospođa Slavica Đukić Dejanović, bliska prijateljica porodice Milošević i svedok i aktivni učesnik političkih dešavanja koja su obeležila devedesete godine prošlog veka, postala je juče ministar po četvrti put.

PROČITAJTE JOŠ

Ovaj tekst nije dovoljno dugačak da bi u njemu stale sve fotelje u kojima je do sada sedela prof. dr Slavica Đukić Dejanović.

Ako postavimo pitanje zašto je izbor pao baš na penzionisanu profesorku kragujevačkog Univerziteta ne možemo a da ne pomislimo da je u pitanju rehabilitacija politike devedesetih. Tome u prilog ide i promocija Marka II Miloševića u funkcionera vladajuće SPS, povodom proslave 33 godine od postojanja iste.

A devedesete su vreme kada smo bili pod sankcijama, izolovani od sveta, davili se u hiperinflaciji, kada su ubijeni Ćuruvija i Ivan Stambolić, vreme kada su ljudi ginuli u ratovima, a naša zemlja bila bombardovana. Vreme kada smo ekonomski i društveno propadali.

****

BONUS VIDEO: 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar