Foto:SNS Novi Sad

Premijerka Ana Brnabić najkasnije sutra mora da predloži Narodnoj skupštini kandidata za ministra privrede, a to će, prema informacijama Nova.rs, najverovatnije biti Slobodan Cvetković, predsednik novosadskog odbora SPS i direktor Novosadskog sajma.

Iako je taj resor ranije pripadao Jedinstvenoj Srbiji Dragana Markovića Palme, novi ministar privrede će ipak na kraju biti iz redova socijalista.

Osim što je prvi čovek SPS u Novom Sadu i direktor Sajma, kako piše na njegovoj Instagram stranici, Cvetković je i predsednik odborničke grupe SPS u novosadskom parlamentu i član Izvršnog i Glavnog odbora te stranke. Sudeći po njegovoj imovinskoj karti objavljenoj na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, on je i član Upravnog odbora Agencije za upravljanje lukama.

Podsećamo, na tom mestu do 11. jula bio je Rade Basta, kao kadar Jedinstvene Srbije, ali je, kako je zvanično saopšteno, iz te stranke izbačen zbog zalaganja za uvođenje sankcija Rusiji.

Po Zakonu o Vladi premijerka Ana Brnabić je dužna da kandidata za novog ministra prosvete predloži Narodnoj skupštini 15 dana nakon smene prethodnog, a to znači sutra.

Nakon smene Baste, za v.d. ministra privrede izabran je Siniša Mali, aktuelni ministar finansija.

BONUS VIDEO Smena Baste na skupštinskom dnevnom redu: Odstupio u stavovima od vladajuće koalicije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare