Ivica Dacic i Aleksandar Vucic
Ivica Dačić i Aleksandar Vučić Foto:BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

Kako saznaje Nova.rs, na jučerašnjem sastanku rukovodstva Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije dogovoreno je da se saradnja ove dve partije nastavi na naredni izborima i to tako što će zajednički nastupiti na narednim izborima. Između ostalog, iz SPS-a su svojim kolegama naprednjacima poručili da podržavaju kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

Prema informacijama našeg portala, tokom sastanka Vučića i Dačića u sedištu SNS, uz prisustvo najviših predstavnika dveju partija, dogovoreno je da se intezivira saradnja, a jedan od predlog je i da se na predstojećim izborima nastupi na jednoj listi.

Pročitajte još...

Ova odluka, kako je rečno našem portalu, još uvek nije definitivna, jer naprednjaci, kako navode naši izvori, još uvek vagaju da li je za vladajuću koaliciju bolje da nastupe na odvojenim listama. Prema rečima naših sagovornika, defitinivna odluka o zajedničkom nastupu na izborima zavisiće od rezultata istraživanja javnog mnjenja, koja će SNS sprovoditi u narednim mesecima.

Na pomenutom sastanku, kako je rečeno našem portalu, govorilo se i kandidaturi Aleksandra Vučića za predsednika Srbije. Ivica Dačić je, kako saznjaemo, poručio naprednjacima da će SPS podržati kandidata iz redova SNS, ali pod uslovom da to bude Vučić.

Susret naprednjaka i socijalista obeležio je, kako navodi naš izvor, jedan interesantan detalj kad je Vučić kritikovao kolege iz SPS-a zbog javnih istupa pojedinih funkcionera iz te partije, odnosno zbog “koketiranja sa opozicijom”.

Podsetimo, nedavno je poslanik SPC i poznati advokat Toma Fila objasnio, gostujući na televiziji N1, šta opozicija treba da radi na izborima koji će biti održani naredne godine.

Izađite na izbore u aprilu i srušite ga (Aleksandra Vučića, prim. aut.). Mi socijalisti ćemo imati oko 11-12 odsto, koliko imamo uvek. Bićemo i u Vladi s vama ako treba„, poručio je, između ostalog, Toma Fila.

Pretpostavlja se da je upravo ova izjava bila razlog Vučićeve zamerke upućene Dačiću.

BONUS VIDEO Pivljanin: Dačić se sve vreme nudio SNS

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare