Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ RADE PRELIC

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je da su na današnjem sastanku sa delegacijom SPS-a dogovorili formiranje stalne radne grupe koje će koordinirati političko delovanje između dve partije u preduzbornom procesu, kao i da je dogovoren politički sporazum o delovanju nakon izbora.

„Dogovorili smo pripremu političkog sporazuma za budućnost i kako i na koji način da delujemo zajedno, da osiguramo nastavak reformi“, rekao je Vučić nakon sastanka  koji je održan u sedištu naprednjaka.

Ono što je najvažnije, kako je rekao, da postoji dobra volja u obe političke partije da nastave sa saradnjom.

„Sa delegacijom SPS-a razgovarano je o politici koju treba da vodimo i kako Srbija treba da izgleda“, rekao je on.

Vučić je rekao da je dogovoreno formiranje stalne radne grupe koja treba da radi na usaglasasavanju svih daljih akcija, „saradnje u samom izbornom procesu, medijskog predstavljanja, rezultata koje smo postigli“.

„Naša saradnja biće nastavljena, a u kom obliku i formi, biće odlučeno u narednom periodu“, istakao je lider SNS-a.

Vučić je naveo i kako je Ivica Dačić rekao da je za SPS jedino prihvatljivo da kandidat SNS-a bude upravo on.

„Nismo dogovorili sve. Dačić je rekao da je za SPS, ako bi imali zajedničkog kandidata, da kandidat SNS-a budem ja. Vulin je rekao nešto ranije da neće da podrži kandidata, ako to ne budem ja. Moramo da vidimo kako ćemo da napravimo liste da bi se suprotstavili tajkunima“, rekao je Vučić.

Dodao je i da se nastavljaju pripreme za Skupštinu SNS, koja će biti održana 13. novembra i da će to biti prilika da izađu sa programom „Srbija 2030“.

Delegacija Srpske napredne stranke, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem sastala se danas oko 17 časova sa delegacijom SPS, koju predvodi lider socijalista Ivica Dačić kako bi razgovarali o saradnji dve stranke na predstojećim izborima.

Vladan Zagrađanin, Ivica Dačić, Žarko Obradović, Đorđe Milićević, Aleksandar Antić i Novica Tončev Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Sastanak se održao u sedištu naprednjaka na Novom Beogradu, a sastanku, pored lidera SNS i SPS, prisustvovali su potpredsednik SNS Miloš Vučević, predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić, potpredsednik Glavnog odbora SNS Aleksandar Šapić, predsednik GO SPS Aleksandar Antić.

BONUS VIDEO: Demostat istraživanje javnog mnjenja – oktobar 2021.