Dr Dragan Milić Foto: Filip Krainčanič/Nova.rs

Novo rukovodstvo niške gradske opštine Medijana neće realizovati ugovor koji je samo četiri dana pre promene vlasti prethodno rukovodstvo potpisalo na dve godine sa Telekomom u vrednosto od 4,74 miliona dinara, koji pored usluga mobilne telefonije podrazumeva i nabavku mobilnih telefona u vrednosti od blizu million dinara, saopštio je doktor Dragan Milić, osnivač istoimene grupe građana i odbornik u Skupštini opštine Medijana.

“Partijski funkcioneri i namesnici mora da plaćaju račune za svoje mobilne telefone kao i kafanske račune. Razne kombinacije i hokus-pokus formule neće biti na Medijani. Nadam se uskoro ni u Nišu i u Srbiji. A onda sve te pare uložiti za besplatne udžbenike za decu, za besplatna obdaništa za decu, besplatan prevoz za građane kao i za opremu i osoblje u zdravstvu sa ciljem eliminisanja svih listi čekanja. Nije teško. Potrebno je samo malo dobre volje da se uzme malo od povlašćene političke kaste kako bi obični građjani dobili mnogo”, naveo je dr Milić na svom Fejsbuk profilu.

Na prvoj sednici Odbora za administrativna i mandatno-imunitetna pitanja u opštini Medijana doneta je odluka o ukidanju svih paušala za opštinske komisije, uključujući predsednike, potpredsednike, sekretare i članove. Ovom odlukom ukinuto je 40 plaćenih političkih pozicija, čime će se ostvariti značajne uštede u opštinskom budžetu.

Pročitajte još:

Neke od komisija imale su čak 19 članova, dok su druge imale po devet članova. Na mesečnom nivou, isplate za ove pozicije iznosile su oko milion dinara neto, odnosno oko 1.4 miliona dinara bruto, s obzirom na obavezne doprinose po najvećoj stopi. Na godišnjem nivou, trošak za ove isplate bio je približno 17 miliona dinara. Odlukom Odbora opština Medijana će na godišnjem niovu uštedeti blizu 150.000 evra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare