Marinika Tepić
Marinika Tepić Foto: SSP

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić ponovo se danas obratila predsednici Narodne skupštine Ani Brnabić u vezi sa iskopavanjem litijuma u Nemačkoj.

„Opet varate!“, poručila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić predsednici Narodne skupštine Ani Brnabić putem društvene mreže „X“.

Brnabić je na istoj društvenoj mreži napisala da „Nemačka ima dva velika litijumska projekta – Vulkan i Zinvald“, te ih kratko opisala.

PROČITAJTE JOŠ:

„Sledeće činjenice namenjene su onima koji na vojnom dobru Morović vide marihuanu ali ne vide da je Nemačka u punom jeku priprema za rudarenje litijuma kako bi bila samoodrživa, energetski i industrijski što nezavisnija“, navela je Brnabić.

Tepić je na to odgovorila da je „najviše litijuma u vodi u dolini Gornje Rajne, pa u Rudnim planinama“

“ Ali nemački litijum se i dalje ne ekstrahuje! I fabrike koje navodite uvoziće litijum iz kanadskih rudnika“, navela je Tepić.

Kako je dodala potpredsednica Stranke slobode, „fabrike jesu u Nemačkoj, ali neće koristiti nemački litijum“.

„Razumete razliku?“, naglasila je Marinika Tepić na društvenoj mreži „X,“ ističući da Ana Brnabić i vlast ponovo obmanjuju građane time što prikazuju samo deo informacija, odnosno kako se u Nemačkoj spremaju fabrike litijuma, ali pored ove tačne informacije sakriveni su drugi značajni detalji, a to je da one i dalje neće koristiti nemački litijum, nego će uvoziti litijum iz kanadskih rudnika.

BONUS VIDEO: Marinika Tepić: Dogovor Grenela, Trampa, Vučića i Tačija o ukidanju suda za zločine OVK

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare