Medju nama Među nama
Boško Obradović Foto:Ivan Dinić/Nova S

Gradska izborna komisija saopštila je konačne rezultate izbora u Beogradu, više od mesec dana po zatvaranju birališta, a isti govore da stranke vlasti i dalje imaju većinu u odnosu na ostale. Ta činjenica, međutim, ne obeshrabruje lidera Dveri, Boška Obradovića, koji navodi da je njegova organizacija spremna za sve opcije - i za nove izbore i za opozicione delovanje u gradskom parlamentu.

Prema rezultatima, koje je objavio GIK, stranke vlasti, SNS i SPS imaju ukupno 56 odbornika, dok svi ostali imaju 54. Iako se pre izbora verovalo da stranke nasuprot vlasti mogu da pobede u glavnom gradu Srbije, to se, sudeći po rezultatima koje je GIK objavio neće dogoditi.

Boško Obradović, s druge strane, kaže da je njegova politička organizacija spremna za parlamentarni rad.

Pročitajte još...

“Jedino što očekujemo je formiranje novog saziva skupštine grada Beograda, a onda ćemo tek videti šta se tamo dešava. Mi smo spremni za parlamentarni rad, jer se naši predstavnici već godinama bave aktuelnim beogradskim temama, a pre svega korupcijom, zagađenjem vazduha i urbanističkim i saobraćajnim haosom”, objašnjava Obradović.

Prema njegovim rečima, Stranka slobode i pravde i SNS su na potezu, jer, kako kaže, imaju većinu odbornika.

“Mi ne znamo šta su se Vučić i Đilas dogovorili. Ako oni u dogovoru opstruišu izbor nove gradske vlasti, onda slede privremena uprava i novi izbori. Očekujem i da bi ‘Patriotski blok’ oko Dveri na novim izborima imao još bolji izborni rezultat, jer smo pokazali i dokazali da smo prava opozicija Vesićevoj bahatoj i koruptivnoj vlasti”, kaže Obradović.

BONUS VIDEO: Šta Boško Obradović kaže o prodoru desnice

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare