Poslanik Narodne stranke Borislav Novaković ušao je danas u raspravu sa ministrima Sinišom Malim i Aleksandrom Martinovićem, nakon što je pitao kako je moguće da čovek koji je u sistemu sankcija međunarodne zajednice (Zvonko Veselinović) posluje sa firmama čiji je osnivač država.

Novaković je rekao da to ne spominje i ne postavlja ovo pitanje zato što su međunarodne institucije istakle da je reč o najvećoj kriminalnoj grupi u državi.

Pročitajte još....

„Pričam o Zvonku Veselinoviću i Milanu Radoičiću. Ne pričam o njima samo zato što su uz ovu vlast, ne zato što ih favorizujete i ne samo zato što im vi dajte poslove. Imam jedan specifičan razlog – nije Zvonko Veselinović na Kosovu. On živi u Novom Sadu i orkestrira kriminalnom scenom Novog Sada i celom državom. Vi znate da je on mafijaš i kriminalac, ali ćutite i ne smete da izgovorite njegovo ime. Ja kao poslanik iz Novog Sada imam pravo to da kažem. Imam pravo da kažem da moj grad više neće biti okupiran grad i da doživljava toruturu Andreja Vučića i Zvonka Veselinovića. Andreja Vučića koji upravlja političkim procesima i Zvonka Veselinovića koji upravlja kriminalnim radnjama. To nikada nećemo dozvoliti“, rekao je Novaković.

On je dodao da će Novi Sad ubrzo postati slobodan grad.

„Postaće kad ta dvojica prestanu sa torturom“, pokušao je Novaković da nastavi, ali ga je prekinuo predsednik Skupštine Vladimir Orlić.

Tokom govora Borislava Novakovića, naprednjaci su sve vreme dobacivali, a potom se za reč javio šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov, koji tvrdi da pomenuta dvojica nisu pravosnažno osuđeni.

„Novaković je krivično odgovarao, a ima potrebu da napada ljude koji nikada nisu odgovarali. On ponavlja teze Aljbina Kurtija da Srbi sami sebe napadaju“, rekao je Jovanov, koji je optužio Novakovića da je „megafon Aljbina Kurtija“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare