Dragoslav Pavlović novi gradonačelnik Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Dragoslav Pavlović, prvi na listi koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, izabran je za gradonačelnika Niša posle maratonske sednice Skupštine grada, koja je trajala duže od 18 sati.

Biografija Dragoslava Pavlovića izgleda kao „po PS-u“, a mnogi veruju da je upravo zbog toga izabran za nosioca liste „Aleksandar Vučić – Niš sutra“, pošto je vrh SNS odlučio da je vreme za Draganu Sotirovski prošlo, prenosi N1.

Pavlović je rođen 1979. godine u Nišu, gde je završio osnovnu i srednju školu. U rodnom gradu završio je Elektronski fakultet (2004), na kojem je stekao zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike.

Dragoslav Pavlović Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ

Mladi inženjer tada počinje karijeru u ED Jugoistok, gde je radio od 2002. do 2016. godine, a na rukovodećim pozicijama je bio od 2008.

Čini se da Pavlović zna kako grad funkcioniše, ili je makar imao priliku da to nauči gradeći političku karijeru kroz različita preduzeća i gradske organe. Naime, on je u julu 2016. godine imenovan za pomoćnika gradonačelnika Niša za privredu i investicije.

Vršilac dužnosti direktora JKP „Mediana“ postao je 2017. godine, a godinu dana kasnije Skupština grada Niša bira ga za direktora preduzeća. Lokalni mediji su pisali da je Pavlović ostao u direktorskoj fotelji, iako je Bratimir Vučković bio prvi na listi. Međutim, Vučković je nekoliko dana pre izbora odustao od kandidature.

Pročitajte još:

Malo poznati lokalni funkcioner dugo i uporno je utirao sebi put do mesta prvog čoveka Niša, a mediji su pisali da je izbor naprednjaka pao na Pavlovića jer ima nizak negativni rejting, nema koruptivne i druge afere, a u prednost mu se računa čak i to što nije poznat široj javnosti.

Odlikuju ga, kažu, pristojnost i nesklonost konfliktima.

Umivena karijera na papiru, pokazala se na delu kada je na dan lokalnih izbora 2. juna snimljen na ulici u društvu muškarca sa nekakvim spiskom. Sa osmehom na licu i ljubaznim „prijatno“, budući gradonačelnik je izbegao javni konflikt sa građaninom koji je sve snimao.

Pavlović je proglasio pobedu u Nišu 3. juna, pošto je to prethodno uradila opozicija. Međutim, on je na svojoj strani imao ono što opozicija nije – Rusku stranku. Ubrzo je stigla i prva packa iz Beograda, i to od Aleksandra Vučića, koji je posle snimaka slavlja uz šampanjaci trubače saradnicima iz Niša poručio da ne budu arogantni i bahati, i da sve glasove prebroje po 100 puta.

Gitara i rukomet na obali Nišave

Pavlović se na društvenim mrežama predstavlja kao porodičan čovek, suprug i otac dvoje dece, koji voli svoju zemlju i grad.

„Moja Republika Srbija, moj Grad Niš i moja porodica su za mene najvažnije stvari u životu!“, napisao je Pavlović o sebi na Fejsbuku.

Kampanju za lokalne izbore u Nišu, između ostalog, vodio je i gitarom.

Kako se vidi na snimcima sa društvenih mreža, u uredno ispeglanoj beloj košulji i sneg belim novim patikama, novi gradonačelnik Niša zabavljao je omladinu SNS s gitarom u ruci i pevušenjem ex-jugoslovenskih hitova.

Pavlovića, kao ni nekadašnjeg gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, nisu zaobišle ni sportske funkcije. Tako je 2015. godine postao predsednik niškog Ženskog rukometnog kuluba Nais, a 2016. član Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare