Emanuel Makron, Aleksandar Vučić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Nova Demokratska stranka Srbije (Novi DSS) je saopštila danas da se Kosovo i Metohija "predaju albanskim secesionistima politikom koju srpska vlast vodi od 2012. godine, koja nije pogrešna, već izdajnička".

„Jer, greške mogu da se čine i u najboljoj nameri, pa se ispravljaju, a istrajavanje na, za Srbe na Кosovu i Metohiji, i državu Srbiju pogubnoj politici jeste politika svesne izdaje državnih i nacionalnih interesa“, smatra ta stranka.

Navela je da je „svejedno da li zahvaljujući nepromišljenoj indiskreciji Arno Gujona ili uputstvu propagandnog štaba Aleksandra Vučića, javnost u Srbiji saznala da je predsednik Srbije pevao patriotske pesme Emanuelu Makronu, uz čiju prećutnu saglasnost se u tom trenutku spremao novi upad kosovske policije u preostale institucije Srbije na severu Кosova i Metohije“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Tim ponižavajućim činom spuštanja predsednika Republike na nivo onih šansonjera koji su pevali Nemcima u vreme okupacije Francuske, samo je potvrđeno puno razumevanje Makrona i Vučića. Predsednik Srbije zna da će predsednik Francuske sve da učini da takozvano Кosovo dobije puno međunarodno priznanje, kao što ovaj zna da je Vučićev cilj da se reši pitanja Кosova i Metohije tako što ga više neće biti, kao ni Srba koji na njemu žive“, ocenio je Novi DSS.

Takođe i da će se „Makron pri tome, pun razumevanja za stavove Srbije – kako Vučić kaže, blagonaklono odnositi prema povremeni optužbama da je za gubitak Кosova i Metohije odgovorna isključivo takozvana međunarodna zajednica“.

„Nije mu važno, jer zajedno sa Vučićem uspešno ostvaruje ciljeve NATO agresije na Srbiju izvršene 1999. godine“, piše Novi DSS.

BONUS VIDEO: Petar Gajić: Poseta Makrona poslužila Vučiću da zamaskira krizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare