Poslanik Srpske napredne stranke Nebojša Bakarec tvrdi da je politika Zapada prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dvolična i da mu, zapravo, "nabijaju nož u leđa". Uprkos nedavnim posetama nemačkog kancelara Olafa Šolca i francuskog predsednika Emanuela Makrona, koje je sam predsednik javnosti predstavio kao vrhunski rezultat svoje diplomatije. I uprkos njegovoj, kako kaže Bakarec, a mnogo je rekao - "pomirljivosti u vezi pitanja KiM".

Naime, Bakarec je u svojoj kolumni na sajtu Informera pod nazivom „Hibridne ubice Srbije“ napisao da „Zapad verovatno prvi put tako ekstremno primenjuje dvoličnu i licemernu politiku protiv Srbije i predsednika Vučića“.

Nebojša Bakarec Foto: FoNet/Zoran Mrđa

„Zapad, javno, manifestno, podržava Vučićevu proevropsku politiku, Vučićevu pomirljivost u vezi pitanja KiM, podržava litijumsku politiku Vučića itd. To čine često, rekoh javno i nedvosmisleno. Nažalost, reči Zapada su jedno, a dela nešto sasvim drugo. Ekstremno drugačije“ napisao je Bakarec i time mnogo rekao. Pre svega o politici Srbije prema Kosovu, čiji je rezultat ono što gledamo prethodnih dana, a to je preuzimanje preostalih srpskih institucija i hapšenje srpskih mladića.

Šta još kaže Bakarec?

„Slikovito rečeno, Zapad se desnom rukom, uz osmeh, rukuje sa predsednikom Vučićem, dok mu istovremeno, levom rukom zabija nož u leđa. Ovako ekstremno i otvoreno, to Zapad nije radio nikada do sada“.

PROČITAJTE JOŠ....

Poslanik SNS zastupa tezu da od izbora 2. juna, Zapad vodi hibridni rat protiv Vučića i u taj kontekst stavlja litijumsku i kosovsku krizu, kao da nema nikakvih zaslugi ove vlasti za ono što se dešava u Srbiji i na severu Kosova.

Njegove reči su u velikom disbalansu sa onim što o podršci Zapada priča sam predsednik Aleksandar Vučić. Posebno nakon poseta nemačkog kancelara Olafa šolca i francuskog predsednika Emanuela Makrona. Vučić je ove posete javnosti predstavio kao veliku čast i znak podrške.

Jedino objašnjenje bi bilo da Bakarec zna o čemu je zaista na ovim sastancima bilo reči i da to nije bilo nešto prijatno za predsednika Srbije.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare