Redakcija portala Nova.rs došla je u posed audio snimka na kojem je zabeleženo kako funcioneri Srpske napredne stranke i Jedinstvene Srbije pokušavaju da podmite socijalistu Ivana Gajića. Njemu se nudi da napusti SPS, a zauzvrat mu nude opremu za fudbalski klub i kafanu koju vodi, ali i radno mesto za njega i njegovog brata. On, s druge strane, treba da obezbedi da svi fudbaleri seoskog kluba u Gornjem Vidovu glasaju za SNS.

Na audio snimku do kojeg je došao naš portal, Ivanu Gajiću koji se nalazi na listi SPS, nudi se da pređe u SNS u zamenu za razne pogodnosti, uključujući posao na određeno vreme, a zatim i za stalno u državnom preduzeću.

To mu garantuju Jelena Vidosaljević iz SNS i Danijel Miletić iz Jedinstvene Srbije. Vidosavljević je sada članica privremenog organa, a ranije je bila v.d. direktorka Doma omladine i pomoćnica predsednika opštine. Sada je 12. na listi SNS, dok je pomenuti Miletić devetnaesti na listi.

Inače, važno je naglasiti da su SNS i JS u Paraćinu u lokalnoj koaliciji, a prema onome što je rečeno u snimljenom razgovoru, na lokalu ne sarađuju sa socijalistima. Štaviše.

Sastanak se odigrao u kući jednog člana iz Jedinstvene Srbije u Gornjem Vidovu.

PROČITAJTE JOŠ:

Razgovor ide ovako:

Miletić: Za svlačionice struja dolazi, radi se voda. Dobijate stolice što vam treba za kafanu, pločice za pod i lepak. Dobijate kopačke, to ću da vidim gde, u koju radnju, da idete da uzmete po brojevima i ostalo… Treba tebi posao?

Gajić: Idem za Smederevo da radim sad od 1. u pekaru…

Miletić: Pa hoćeš da radiš ovde?

Vidosavljević: Pa, bre ajde da vidimo, šta, kako

Miletić: Sutra ideš kod Jelene…

Vidosavljević: Pa bolje ovde da ostaneš nego da ideš…

Miletić: Šta hoćeš da radiš ovde? Hoćeš u državno? Komunalno? Parking? Hoćeš da ideš da kucaš parking servis?

Gajić: Može…

Miletić: Imaš srednju školu?

Gajić: Imam. Automehaničarsku sam završio.

Miletić: Hoćeš da kucaš parking servis po gradu

Gajić: Ja sam u SPS.

Vidosavljević: Zašto si prešao

Gajić: Ja sam njima rekao za igralište. Ako vi to ne uraite nemojte od mene da očekujete išta. Ja mogu tu da budem na listu, a da idem da jurim za glasove to mene ne zanima. A i neću nikog da idem da molim za glasove.

Vidosavljević: Da radiš za nas i da se maneš od te liste?

Gajić: Pa evo ja sam već prihatio.

Miletić: Nema veze što si ti prihvatio…Ja sam ušao pred izbore sa SNS u koaliciju i radimo. Sinko idi uzmi to radno mesto, uzmi ovo sve z aklub i uživaj. Kolika ti je plata u Smederevu

Gajić: 100

Miletić: Ne možeš ovde da imaš 100.000, ali koliko Jelena može da ima?

Vidosavljević: 60

Miletić: Sutra možeš da ideš da potpišeš ugovor i da kreneš da radiš. Od januara idu rešenja za stalno. Kad se uradi sistematizacija, će da dobiješ rešenje. Jelena ti je garancija za to, ja stojim iza toga. Ove nedelje kreću da rade

Vidosavljević: Ko vodi fudbalski klub, ti

Gajić: Ja i Danijel

Miletić: Sve si ukapirao. Sve će da dobije klub što treba i na dalje će da dobije šta treba. Ako to nije velikodušno i za tebe i za klub i za sve…

Zatim mu obećavaju da do petka počinju sa radovim au klubu i kafani i traže da se organizuje sastanak sa fudbalerima.

Vidosavljević: Svi da se nacrtaju, donosimo pločice, lepak, nađite majstore ko će da vam lepi sve tamo. Ako treba nešto za grejanje, šta vam treba još tamo. Napravite spisak.

Gajić: Drva malo.

Vidosavljević: Će da donesemo drva. Pločice, lepak, kopačke… Ideš u radnju kažeš šta ti treba na moje ime, ja to posle rešavam. Ali hoću ceo klub za SNS da bude. I kakvo Smederevo, ostani ovde. Dođi sutra kod mene u 11. U opštinu, tražiš kod obezbeđenja jelenu

Miletić: I ideš, potpisuješ ugovor i krećeš da radiš…

Vidosavljević: I mani se Smedereva i otkaži.

Miletić: Ne pojavljuješ se u SPS

Zatim nude posao i njegovom bratu da radi kao čistač u školi…

Redakcija portala Nova.rs ovim povodom pozvala je Jelenu Vidosavljević. Na sam spomen snimka ovog razgovora ona je rekla:

„Ne znam o čemu se radi, niti želim da dajem nikakve izjave povodom toga. Ne znam ni odakle vam moj broj telefona“.

Pozvali smo i Miletića. On je rekao sledeće:

„Kakav, bre, komentar hoćete? Odakle vama moj broj? Prijatno“, nakon čega je spustio slušalicu.

BONUS VIDEO: Opozicija došla do Papićevog pisma Vučiću – Otkrio kako se na autoputu „zaradilo“ 25 miliona evra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare