Nikola Maslać Požega, Inicijativa za Požegu, lista Moramo, Zlatiborski okrug, kandidati
Nikola Maslać Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Pet aktivista Udruženje građana „Inicijativa za Požegu“ nalazi se na listi za poslanike kolicije „Moramo-Akcija-Ekološki ustanak- Čuta-Ne davimo Beograd“, od ukupno sedam kandidata iz Zlatiborskog okruga. Cilj im je da kao budući poslanici, u pravom smislu budu predstavnici građana i zaštitnici njihovih interesa.

Udruženje građana „Inicijativa za Požegu“, za četiri godine svog delovanja prepoznato je kao primer uspešnog građanskog aktivizma u borbi protiv korupcije i nezakonitog ponašanja lokalne vlasti ali i odlučnosti u borbi za zaštitu životne sredine od najavljenih rudarskih aktivnosti u Dobrinji i drugim delovima Srbije.

Pročitajte još...

„Inicijativa za Požegu“ je pre tri godine organizovala višednevne proteste na kojima su ukazivali na nezakonite radnje, bahato ponašanje i korupciju vlasti. Posle prijava koje su podnosili nadležnim organima, uhapšeno je kompletno rukovodstvo Požege iz redova naprednjaka. Upornost i odlučnost u borbi za prava svojih sugrađana, jedno je od objašnjenja zašto se od sedam kandidata na opozicionoj listi „Moramo“ iz Zlatiborskog okruga, našlo pet aktivista „Inicijative za Požegu“.

Požega, Inicijativa za Požegu, lista Moramo, Zlatiborski okrug, kandidati
Foto: Slavica Panić/Nova.rs

„Mislim da je to posledica rezultata našeg dosadašnjeg rada gde smo se mi u protekle četiri godine pozicionirali kao jedna od najozbiljnijih organizacija u zapadnoj Srbiji ali i na nivou cele države, imajući u vidu veličinu Požege i rezultate koje smo do sada ostvarili. Osnovali smo se kao lokalno udruženje koje je izašlo iz protesta građana protiv odluke tadašnje Skupštine opštine da otkupi nelegalni objekat tadašnjeg predsednika Skupštine opštine“, kaže za Nova.rs ispred „Inicijative za Požegu“, Nikola Maslać.

Posle praćenja rada lokalne samouprave i borbe protiv koruptivnih aktivnosti tadašnje vlasti, „Inicijativa za Požegu“ je prerasla u organizaciju koja se intenzivno i odlučno bori i za zaštitu životne sredine.

„Naš rad u toj oblasti je pogotovo izražen u prethodnih godinu dana od kada smo otkrili da se na teritoriji naše i susednih opština planiraju geološka istraživanja litijuma i otvaranje rudnika. Pre toga smo imali uspešne aktivnosti u borbi protiv otvaranja mini hidroelektrana kada se odustalo od tih projekata“, dodaje Maslać.

Nikola Maslać je po zanimanju advokat, a na listi koalicije „Moramo“, nalazi se na 17.mestu.

„Pošto sam ja najbolje pozicioniran i postoji nekakva šansa da se nađem u parlamentu, moj cilj, kao i mojih kolega, je da budemo autentični predstavnici građana, ne samo Požege već ovog dela zapadne Srbije. Namera nam je da narodni poslanici u pravom smislu mogu zastupati interese građana i reprezentovati ih u republičkom parlamentu. Ukoliko se neko od naših predstavnika nađe u skupštini, cilj nam je da održimo neposrednu vezi između građana i poslanika, konstantnom komunikaciom utvrđivanjem problema, njihovim iznošenjem u parlamentu i očuvanjem opštih interesa“, istakao je Maslać.

Na listi koalicije „Moramo“ iz Inicijative za Požegu je i ekonomistkoinja Tmara Maksić, sa prebivalištem u Pančevu koja je na 53.mestu, pravnik Bogdan Radovanović na 86.mestu, penzioner-vojni invalid rata Slađan Kojadinović na 137.mestu i diplomirani inženjer mašinstva Svetlana Avramović, koja je na 140.mestu. Iz Zlatiborskog okruga na listi su i Užičanka, inženjerka poljoprivrede Jelena Prokić, koja je na 40.mestu, a ekonomistkinja Jelena Marinković iz Kosjerića na 67.mestu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar