Foto: N1

Predsednica Udruženja "Majke enklave Srebrenica i Žepa" Munira Subašić poslala je otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsednici Skupštine Srbije Ani Brnabić, navodeći da su iz konteksta izvučene njene reči na komemoraciji povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici i da ona nije pretila Vučićevoj deci.

„Takve konstrukcije i takvo monstruozno manipulisanje sa izjavama predsednice Udruženja ’Majke enklava Srebrenica i Žepa’, nije ništa drugo do nastavak genocidne politike iz devedesetih“, navedeno je u pismu.

Dodaje se da je „jedna plemenita izjava majke pretvorena u pretnju“ i da je to „novi izum Aleksandra Vučića, na kome bi mu i Gebels pozavidio“.

„Naravno da je ta izjava netom po završenoj konferenciji Vučića fakturisana Ani Brnabić, predsednici Skupštine Srbije, kako bi izjava dobila na snazi“, napisala je Subašić.

Ona je navela da „nikada nije poželela smrt ni sinu Mislava Galića, koji je odveo njenog sina u smrt, a kamoli da je poželela smrt deci ili unucima Aleksandra Vučića“.

PROČITAJTE JOŠ

„Poruka Munire Subašić Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić – živa i zdrava tvoja deca bila i dao dragi Alah da dočekaju i svoju decu, da je sreće da i Ana ima svoju i da može osetiti šta je istinska majčina ljubav“, stoji u pismu.

Ana Brnabić je na društvenoj mreži „Iks“ objavila da je Munira Subašić „izrekla do sada najmonstrouzniju pretnju, i to ne samo po život predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, već direktnu pretnju po život njegove dece i njegovih, još uvek nerođenih unučadi“.

„Meni je žao što Aleksandar Vučić nije bio sponzor Rezolucije (o Srebrenici), što se na taj način nije nama majkama izvinio. Mrtvi se ne mogu vratiti, ali ipak i on ima svoju decu. Mora da misli na to. Nije samo njegov život važan – važan je život njegove dece i njegovih unučadi“, citirala je Brnabić reči Munire Subašić sa komemoracije.

BONUS VIDEO Srebrenica – obeležavanje 29 godina od genocida

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare