Kako se približava 26. maj i kontramiting predsednika Aleksandra Vučića, tako se povećava i pritisak na građane širom Srbije da se tog dana pojave u Beogradu. Da se kampanja zaista zahuktala potvrđuju i SMS poruke u kojima se građani pozivaju da "pomognu u odbrani Srbije od onih koji žele da je sruše".

Pročitajte još....

Vučić je za svoj kontramiting 26. maja planirao da angažuje čak 2.200 autobusa, nezvanična su saznanja portala Nova.rs iz krugova bliskih vlasti. Da se intenzivno radi na tome da Vučićev kontramiting bude najmasovniji ikada, svedoče i informacije koje dolaze iz gradova širom Srbije. Svi govore o kvotama, spiskovima i pretnjama.

Ali to nije sve… Građani se pozivaju i telefonski na mitinge. Pored onih koji se nalaze bazi brojeva telefona koje poseduje partija, poziv je upućen i građanima koji nikada nisu imali nikakve veze sa vladajućom partijom. Neki od njih, između ostalih i politikolog Dušan Milenković, objavili su da im je stao poziv na Vučićev kontramiting sa broja 2605.

„Predsednik Aleksandar Vučić Vas poziva da učestvujete na velikog narodnom skupu „Srbija nade“ u Beogradu, ispred Narodne skupštine, u petak, sa početkom u 19h. Uvereni smo da Vašim prisustvom možete pomoći u odbrani Srbije od onih koji žele da je sruše. Za potvrdu dolaska, odgovorite sa DA“, stoji u poruci.

Nova.rs došla je u posed dokumenta iz jednog od odbora Srpske napredne stranke, na kom su taksativno nabrojana imena, uloga i cenovnik zaduženja „protestanata“ na kontramingu Aleskandra Vučića.

U dokumentu naslovljenom „Pouzdani aktivsti za skup u Beogradu“ nalazi se 13 imena i podeljenim ulogama na “nosioce SNS barjaka” i “vikare”. Četvoro barjkatara sa spiska će za nošenje zastave biti plaćeni 1.700 dinara po glavi, koji će im se dodati na već dogovorene dnevnice koje se, u zavisnosti od dela Srbije iz kog će biti dopremljeni na skup, kreću od 2.000 do 5.000 dinara.

Preostalih devetoro su označeni kao “vikari”. Međutim, titula koju uglavnom nose pomoćni sveštenici, u SNS kontekstu podrazumeva ljude čiji će zadatak biti da izvikuju naručene parole, za 1.500 dinara. Po pisanom uputstvu, četvorica će po narudžbini uzvikivari “Aco Srbine”, dok je troje zaduženo da u ključnom momentu, koji valjda treba sami da prepoznaju, treba da uzviknu „Tako je!“.

Poslednja dva imena sa spiska pripadaju ženskim osobama i one imaju za zadatak da uzvikuju “Ua, fašisti”, po istoj ceni kao i ostali “vikari”.

Međutim, za razliku od kolega koji uz povike moraju da, kako stoji u dokumentu, i aplaudiraju, “vikarke” protiv fašista su oslobođene te obaveze.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare