Anđelka Atanasković Foto:TANJUG /DIMITRIJE NIKOLIC

Ministarka privrede Anđelka Atanasković sastala se danas sa stalnom koordinatorkom Ujedinjenih nacija u Srbiji Fransoaz Žakob sa kojom je razgovarala o budućim aktivnostima UN i tog ministarstva.

Kako je saopšteno iz Ministarstva privrede, na sastanku je između ostalog bilo reči i o ključnim prioritetima tog ministarstva, kao i o okviru UN za saradnju 2021- 2025. koji treba da bude potpisan sa Vladom Srbije, saopšteno je iz Ministarstva privrede.

Atanasković je tom prilikom ponovila da su, između ostalih, prioriteti Ministarstva dalje unapređenje poslovnog okruženja i povećanje investicija koje će obezbediti nova radna mesta.

Ministarka je, kao jedan od najznačajnijih ciljeva, navela i podršku malim i srednjim preduzećima, naručito razvoj ženskog i omladinskog preduzetništva, ocenjujući da UN posebno mogu da daju svoj doprinos u toj oblasti.

Žakob je istakla da UN daju punu podršku Vladi Srbije u realizaciji ciljeva održivog razvoja Agende 2030 i da će aktivno raditi sa svim akterima uključenim u postizanje ciljeva održivog razvoja.

Sagovornice su se saglasile da veruju da će ministarstvo i UN naći konkretne modelitete saradnje, naručito u podršci ženskom preduzetništvu, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar