Miloš Jovanović Foto:Amir Hamzagic/ATAImages

Poslanik koalicije NADA u Skupštini Srbije i predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović ocenio je danas da odluka Prištine da patrijarhu Porfiriju zabrani ulaz na Kosovo zaslužuje ne samo osudu, već i konkretnu reakciju države Srbije.

„Podizanje borbene gotovosti svih snaga MUP je primerena odluka u skladu sa situacijom u južnoj srpskoj pokrajini. Politika popuštanja, uzmicanja i stalnih ustupaka prema Zapadu koja se vodi već više od decenije doživela je potpuni fijasko. Krajnje je vreme za promenu te politike, da Srbija pokaže da ima kičmu i bude poštovana i od prijatelja, ali i neprijatelja“, naveo je Jovanović u saopštenju.

Predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) i polanik koalicije NADA Vojislav Mihailović ocenio je da zabrana kretanja i posete srpskog patrijarha Pećkoj patrijaršiji predstavlja nezapamćen anticivilizacijski čin u srpskoj istoriji i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, „još od doba turske i nacističke okupacije i komunizma“.

„Ova zabrana srpskom patrijarhu je svojevrsna metafora svog užasa, tiranije i divljačkog ponašanja secesionista prema srpskom narodu i našeg stradanja na Kosovu i Metohiji, koju celi svet sada može vrlo jasno da vidi. Zato tražimo najoštriju reakciju države, društva, političkih stranaka, SPC i pojedinaca, jer ovo mora sve da nas ujedini. Uvek kada su Srbi bili jedinstveni, pobedjivali su. Tako će biti sada“, naveo je Mihailović.

BONUS VIDEO „Još u septembru sam rekao da hoće da nas zgrome i zdrobe“: Vučić i patrijarh o situaciji na Kosovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare