Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je da će prestavnici proevropske opozicije u četvrtak otići na sednicu Vlade ako do tada ne budu povučeni medijski zakoni zbog kojih će, ako budu usvojeni "Srbija završiti u mraku".

Tepić je za N1 rekla da su predstavnici opozicionih stranaka za sutra zakazali zajedničku konferenciju u Skupštini Srbije u 13 sati, da bi skrenuli pažnju Vladi pred sednicu u četvrtak. Ona je istakla da opozicija sutra u parlamentu ima sastanke i sa ODIR-om i da je cilj da se skrene pažnju relevantnim institucijama na medijske slobode i da se iskoriste svi alate da se i domaća i međunarodna javnost ubedi da „ovo ne sme da prođe jer će Srbija završiti u mraku“.

PROČITAJTE JOŠ...

„Ukoliko se ne povuku ovi zakoni mi ćemo u četvrtak da odemo na sednicu vlade kao narodni poslanici da pokušamo da objasnimo članovima Vlade da nam ne usvaju ovakav nacrt zakona, da ne šalju takav akt u skupštinsku procedudru jer onda ćemo morati da smislimo bolji i teži način da ovakav zakon ne prođe“, naglasila je Tepić.

Ona je ocenila da bilo šta što neko nakon toga uradi u ovoj zemlji neće se znati. „Pojšeće ga mrak, neće imati ko da vidi i čuje“.

Naglasila je da su sednice Vlade javne, a da poslenici ne dolaze kao neko sa ulice. „Mi ćemo se najaviti sutra, konferenciju za novinare iskoristićemo da se lepo najavimo, da kažemo, da ne bude iznenađenja“, rekla je Tepić, podsećajući da je posao narodnih poslanika da kontrolišu rad vlade, a ne obrnuto.

Istakla je i da će ako ih ne puste na sednicu, poslanici opozicije ostati ispred Vlade.

„Borićemo se da moraju da nas čuju ministri, da ih upozorimo da to ne čine i da kažemo na vreme da to neće proći, da to što je smislio Aleksandar Vučić da finansijski iscedi SBB da bi ugasio Novu i N1, da mu to neće proći“, rekla je Tepić.

Ona je naglasila da „pred izbore diktator zna da mu se bliži kraj vlasti“ i sada nema više kuda – „mora da ostavi Srbiju u mraku i otera SBB, da TV N1 i Nova nemaju gde da se emituju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar