Aljbin Kurti Albin Kurti
Aljbin Kurti Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Premijer Aljbin Kurti posetio je dans Srbicu i južni deo Kosovske Mitrovice u kojima su poplave napravile značajnu materijalnu štetu i ocenio da su poplave posledica izgradnje stadiona u severnom delu Mitrovice.

Kurti je u obilasku bio zajedno sa ministrom odbrane Armendom Mehajem i ministrom administracije i lokalne samouprave Eljbertom Krasnićijem i istako da, zahvaljujući zalaganju svih i solidarnosti, u poplavama nije izgubljen nijedan život, javlja portal Kosovo onlajn.

„Oštećeni su objekti i javna infrastruktura, stambene kuće, poljoprivredna gazdinstva i preduzeća. U Srbici je uništeno ili oštećeno devet malih mostova, dok smo u Lauši posetili farmera čijih se 10.000 kokošaka udavilo“, objavio je Kurti na Fejsbuku.

„Deformisane su obale reka, a okolna polja puna nanosa. Poplava u mitrovačkom selu Lisica, prema rečima meštana, posledica je zastoja skoro 300 metara toka reke Ibar zbog izgradnje stadiona u severnom delu grada. Ibar i Sitnica su se spojili i pretvorili u jezera“, naveo je Kurti.

„Ima dosta mrtvih životinja, pa otuda rizik od epidemije. Posle sastanaka sa načelnicima ove dve opštine, Fadiljom Nurom i Bedrijem Hamzom, zajedno smo obišli još neka poplavljena naselja“, rekao je Kurti.

Pripadnici KBS i policije, vatrogasci i javna preduzeća podelili su evakuisanim porodicama hranu, odeću i ćebad, lekove i higijenske pakete, a vlada i opštine rade zajedno na podršci građanima, naveo je kosovski premijer.***

BONUS VIDEO – Prof. dr Ratko Ristić: Javašluk, neznanje i neodgovornost jedni od „krivaca“ za poplave u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar