Foto: N1

Pokret „Kreni-promeni“ će sutra u Novom Sadu, kod Vladičanskog dvora, pokrenuti akciju "100 plakata za 1 bilbord“, nakon što je kompanija koja izdaje bilbode pod pritiskom gradske vlasti morala da ukloni bilborde sa QR kodom, koje je postavio taj pokret, koji su Novosađanima omogućavali prate nivo zagađenja vazduha u svom gradu.

Vazduh koji građani udišu već mesecima je izuzetno zagađen, što je posebno došlo do izražaja sa dolaskom hladnijeg vremena i početkom grejne sezone, kada je često u „ljubičastim“ vrednostima, zbog čega se savetuje izbegavanje boravka na otvorenom, pa čak i otvaranja prozora, navodi se u saopštenju.

Iz tog pokreta ukazuju da je suludo da bilo ko sprečava objavljivanje informacija koje su od koristi svima i pozivaju sve građane, bez obzira za koga glasaju i u koju su stranku učlanjeni, da zajedno nastave da rešavaju problem zagađenja.

Oni neka zabranjuju bilborde i vređaju, a mi ćemo nastaviti da izlazimo sa konkretnim rešenjima i da pomažemo ljudima, saopštili su iz pokreta Kreni-promeni“.

BONUS VIDEO: Savo Manojlović i Andreja Stojić: Zagađen vazduh u Srbiji: Da li će rešenja zameniti manipulacije? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar