KFOR Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

KFOR je saopštio da je Kosovska policija u Banjskoj intervenisala u skladu sa svojim ovlašćenjima za sprovođenje zakona.

„Trupe Kfora su bile prisutne u tom području, pažljivo pratile situaciju i bile spremne da reaguju ako bude potrebno“, naveli su.

Dodali su da su Kosovska policija, Euleks i Kfor delovali u bliskoj koordinaciji.

„Komandant Kfora ostaje u redovnom kontaktu sa svim stranama, uključujući Euleks, predstavnike kosovskih institucija i bezbednosnih organizacija i načelnika Generalštaba Vojske Srbije“, ističu iz KFOR, prenosi N1.

Naglasili su da će NATO, kroz KFOR, uvek preduzimati sve neophodne radnje za održavanje bezbednog okruženja i slobode kretanja za sve zajednice na Kosovu, „nepristrasno i u skladu sa mandatom zasnovanim na Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN iz 1999. godine“.

„KFOR će takođe nastaviti da obezbeđuje bezbednosni okvir neophodan da bi dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU napredovao. Dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU jedini je način da se reše otvorena pitanja i da se postigne trajno rešenje koje poštuje prava svih zajednica“, zaključeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare