U pauzama između razgovara o najvećim svetskim zaverama i iznošenju neistinitih tvrdnji, kontroverzni doktor Branimir Nestorović aktivno učestvuje u političkom životu. Sada je poslanik, a glas njegovih odbornika može biti ključan da SNS i SPS dobiju većinu u gradskoj skupštinu u Beogradu. Ujedno, u svojim izjavama Nestorović ponekad, nenamerno, pokaže na koji način naprednjaci prave većinu posle izbora, u kojoj će možda biti mesta i za političare sa njegove liste.

Već 17. decembra bilo je jasno da je lista “MI-Glas iz naroda”, koju predvodi Branimir Nestorović postala značajan činilac na političkoj sceni u Srbiji.

Ušli su parlament, gradsku skupštinu u brojnim mestima uključujući i Beograd, a glasovi odbornika sa ove liste možda će biti “tas na vagi” koji će prelomiti da se formira nova vlast u glavnom gradu.

Borislav Antonijević, Branimir Nestorović Foto:Amir Hmazagić/Nova.rs

Nestorović je odmah odbio saradnju sa koalicijom “Srbija protiv nasilja”, ali nije rekao da ne želi da po svaku cenu da ne uđe u vlast. Objašnjavao je to na brojnim gostovanjima na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, gde je odavno rado viđen gost.

Tamo je govorio i novim teorijama zavere, ali i tome da su strani faktori umešani u masovna ubistva u školi “Vladislav Ribnikar”, zbog čega su građani tražili da reaguje i tužilaštvo. Onako, usput, Nestorović govori i izborima, rezultatima, novim vlastima i namerno ili ne, kaže neke zanimljive stvari zbog kojih ima materijala da reaguju i nadležni organi.

Branimir Nestorović Foto:Amir Hmazagić/Nova.rs

Rusi koji se mešaju u izbore i sugerišu mu da napravi vlast sa SNS

Kontroverzni lekar je u utorak 12. februara izjavio da ima kontakte sa ruskom administracijom koja mu je, kako je naveo, sugerisala da formira vlast sa Srpskom naprednom strankom.

Nestorović se tokom gostovanja na TV Prva osvrnuo na izjavu Marije Zaharove koja je nedavno rekla da „Zapad želi da natera Srve da žrtvuju svoje temeljne interese uključujući zaštitu svojih sunarodnika“. Ona rekla da se to vidi ne samo na Kosovu, već i u Bosni i Hercegovini koju „zapadni centri moći pokušavaju da preoblikuju po unitarnom modelu i stave pod svoju kontrolu“.

S druge strane, Nestorović nije krio da je to, manje-više, direktna poruka njemu i njegovom pokretu.

„To je čak i direktan poziv nama. Čak smo i imali neke kontakte sa nekim ljudima iz…. Hajde da kažemo, ljudima iz ruske administracije koji su nam sugerisali da podržimo ovu opciju (Srpsku naprednu stranku prim.aut). Ja mislim da za sad nema potrebe, mislim da nije ugrožena vlast u Srbiji. Ja ne vidim da je ugrožena vlast u Srbiji, jer ova grupa koja hoće da destabilizuje Srbiju je suviše slaba“, rekao je Nestorović.

Branimir Nestorović Foto:TANJUG/ RADE PRELIĆ

O mešanju nekih stranih sila u izbore govorio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali je bio jasan I rekao da to nisu Rusi.

Gotovo je izvesno da nisu ni Kinezi, pa se sumnja prebacila na zemlje zapadnog sveta i liberalne demokratije. Od tada su prolazile nedelje, a predsednik je rekao da se čeka “pismeno” kako bi se detaljno utvrdilo se mesa u izbore u Srbiji.

Predsednik o Rusima nije govorio, ali jeste Nestorović.

Šestocifrena ponuda za odbornike sa njegove liste

Nestorović je u decembru na konferenciji za medije saopštio da su njegovi odbornici dobili ponude da budu deo vlasti.

„Ja sam juče imao razgovor sa njima, oni tvrde, znamo da su imali ponudu, znamo tačno i kolika je ta ponuda, Beograd je malo mesto“, kazao je Nestorović.

Branimir Nestorović Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Na pitanje novinara kolika je suma, nije želeo da precizira, ali je rekao da je u pitanju šestocifreni iznos koji nije u dinarima, što implicira da je reč možda i o nekoliko stotina hiljada evra.

Takva izjava Nestorovića znači da je vlast pokušala da podmiti odbornike, ali sve se završilo samo na ovoj izjavi Nestorovića.

PROČITAJTE JOŠ:

Od početka januara, kada su proglašeni konačni rezltati beogradskih izbora zna se da koaliciji SNS i SPS nedostaju glasovi dva odbornika da bi imali većinu. Kako su u startu predstavnici koalicije Srbija protiv nasilja i NADA odbacili mogućnost da budu deo vlasti, pažnja javnosti u potpunosti je fokusirana da li će neko sa liste prof. Nestorovića preći na stranu vlasti i obezbediti većinu.

Šta je Nestorović govorio u uslovima da uđe u vlast?

Iako je u toku izborne noći Nestorović rekao da neće ni na jednu stranu, za sada šalje signale da će podržati vlast ako ima dobrih predloga kada je reč o Kosovu.
“Mi jesmo opozicija, ali nismo opozicija svemu. Ukoliko bi u gradskoj Skupštini bilo dobrih predloga, ili ako bi se u republičkom parlamentu glasalo za Rezoluciju o Kosovu koja je u interesu države naravno da bismo to podržali“, rekao je Nestorović krajem decembra.

Nestorović je rekao da će podržati I vlast ukoliko prozapadna opozicija pokuša da nasilno preuzme vlast.

„Samo jednu malu ogradu imamo, jer se komplikuje situacija sa tzv. prozapadnom opozicijom – ako bi došlo do nasilne promene na ulici mi bismo onda podržali vast, jer onaj ko je na vlasti predstavlja državu”, izjavio je Nestorović.

BONUS VIDEO: Da li je Nestorovićevo izvinjenje dovoljno?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare