Bratislav Bata Jugović Foto: N1

Šapić želi da bude prvi iza prvog u ujedinjenju stranaka, a to ne može niko na političkoj sceni Srbije, ocenio je poslanik SNS-a Bratislav Jugović, gostujući na TV Hepi. Ipak, njegove izjave slute na promene u vladajućoj stranci, kojoj će se uskoro pridružiti lider SPAS-a Aleksandar Šapić, pretendujući na mesto gradonačelnika Beograda.

POGLEDAJTE JOŠ:

Komešanja u vladajućoj partiji počela su nakon što je Vučić najavio ujedinjenje sa SPAS-om Aleksandra Šapića. Mnogi se pitaju koju će ulogu lider SPAS-a imati u novoj političkoj opciji, a najviše –  na koji način će to izmeniti postojeći poredak.

Upitan da li u vladajućoj stranci postoji bojazan od dolaska Aleksandra Šapića, on kaže da se lidera SPAS-a niko ne boji, ali zabrinjavajuće je to što želi visoku poziciju.

„Radio sam analizu Šapićevog političkog delovanja. On je naučio da bude prvi, dolazi u stranku u kojoj bi želeo da bude prvi iza prvog. To je titula koju niko na političkoj sceni ne može da ponese“, rekao je Jugović.

Šapić je imao potencijalnu koaliciju sa DSS-om i u njoj je bio dominantan, smatra Jugović. „To je naučio u bazenu, pa kasnije preneo i na političko delovanje“, dodaje on.

Lider SPAS-a ima iskustvo samo u toj dominantnoj poziciji i neće umeti da se snađe u onoj koja ga čeka u SNS-u. „Nije prirodno da juriša na mesto prvog posle prvog“, poručio je Jugović.

„Ne mislim da je u politici mišićav igrač kao u bazenu, ali mu ne sporim uspehe koje je postigao na turbulentnoj političkoj sceni“.

Aleksandar Vucic
Alekasandar Vučić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Vučić je nakon sednice Predsedništva svoje stranke poručio da je njegov predlog za ujedinjenje sa Šapićem usvojen jednoglasno. Ipak, čini se kako je novonastala situacija dovela do određene doze straha u SNS, jer još uvek ne postoje odgovori na pitanje šta će sve Šapić dobiti.

Tabloid Kurir povukao je danas naslovnu stranu svog izdanja za subotu (8. maj), na kojoj su prvobitno objavljeni detalji dogovora predsednika Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandra Šapića i predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

Izvor: Kurir

Prvo izdanje naslovnice ovog tabloida sadržalo je detalje u vezi sa dogovorom Šapića i Vučića: Šapić će navodno dobiti četiri visoke funkcije nakon pristupanja Srpskoj naprednoj stranci, i to – mesto potpredsednika SNS, mesto gradonačelnika Beograda, mesto gradskog arhitekte i mesto u sekretarijatu za finansije, koje je ovaj tabloid stavio pod znakom pitanja.

Ubrzo nakon slanja ove naslovne strane redakcijama koje na svojim portalima objavljuju sutrašnja izdanja novina, redakcija Kurira tražila je njeno povlačenje i u narednih par sati je ponudila zamenu – drugu naslovnu stranu sa koje je ova priča izuzeta.

Da u ovakvim navodima ima istine potvrdilo je gostovanje Aleksandra Šapića na televiziji Nova S, kada je poručio da očekuje poziciju gradonačelnika Beograda, kao i da aktuelnog zamenika Gorana Vesića ne vidi među svojim bliskim saradnicima. Ovo je bio znak da promene u SNS već počinju, iako do zvaničnog ujedinjenja još uvek nije došlo.

Budući saborci Vučić i Šapić kazali su kako se nadaju da će postati jedna politička opcija u junu. Kako se čini, Šapić već pravi planove svojih funkcija, ali i kabineti i saradnika.

Foto: print screen Nova S

Formalno drugi, a praktično prvi čovek Beograda Goran Vesić poručio je Šapiću da će moći blisko da sarađuje sa liderom njim, ukoliko se pre ulaska u SNS nauči lepom ponašanju i nauči da su u toj stranci svi jedna porodica i svi sarađuju i sprovode politiku Aleksandra Vučića.

Da li je ovo bio potez Gorana Vesića u kome poručuje da neće tako lako otići sa pozicije koju je čvrsto gradio godinama, kao i da li će Šapić uspeti u nameri da oformi beogradski tim bez zamenika Vesića, ostaće neizvesno do juna meseca, kada će Šapić (i zvanično) postati deo vladajuće partije.

BONUS VIDEO

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare