Izvor: Kurir

Tabloid Kurir povukao je naslovnu stranu svog izdanja za subotu (8. maj), na kojoj su prvobitno objavljeni detalji dogovora predsednika Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandra Šapića i predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

Prvo izdanje naslovnice ovog tabloida sadržalo je detalje u vezi sa dogovorom Šapića i Vučića: Šapić će navodno dobiti četiri visoke funkcije nakon pristupanja Srpskoj naprednoj stranci, i to – mesto potpredsednika SNS, mesto gradonačelnika Beograda, mesto gradskog arhitekte i mesto u sekretarijatu za finansije, koje je ovaj tabloid stavio pod znakom pitanja.

Izvor: Kurir

Ubrzo nakon slanja ove naslovne strane redakcijama koje na svojim portalima objavljuju sutrašnja izdanja novina, redakcija Kurira tražila je njeno povlačenje i u narednih par sati je ponudila zamenu – drugu naslovnu stranu sa koje je ova priča izuzeta.

Izvor: Kurir

U drugom štampanom izdanju, dogovor Aleksandra Vučića i Aleksandra Šapića nije imao svoje mesto.

Izvor: Kurir

Redakcija portala Nova.rs stupila je u kontakt sa redakcijom Kurir, iz koje su naveli da su se za promenu naslovne strane odlučili jer, kako kažu, nisu želeli da puštaju netačne i neproverene informacije.

„Redakcija je odlučila da promeni naslovnu stranu u petak zato što smo u međuvremenu došli do novih izvora koji nam nisu potvrdili početnu informaciju i koji su nam naveli da razgovori o funkcijama pomenutim u tekstu nisu ni vođeni. Zato smo povukli tekst i nismo hteli da rizikujemo da pustimo netačnu informaciju u javnost“, rečeno je iz Kurira za Nova.rs.

Aleksandar Šapić je, s druge strane, ostao dosledan svojim ranijim stavovima, te je istakao da ne želi da razgovara sa portalom Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

„Ja sam ostao pri starom stavu, zašto me zovete? Ne trošite impulse, živi bili, prijatno“, rekao je Šapić.

Promena naslovne strane, kako saznaje Nova.rs iz izvora bliskih vlasti, došla je zbog navodne pobune u Srpskoj naprednoj stranci. Pojedini funkcioneri partije navodno nisu zadovoljni funkcijama koje bi Šapić trebalo da dobije.

Takvom narativu u prilog ide i nedavna rasprava lidera SPAS i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

Lider SPAS-a Aleksandar Šapić, istakao je u jutarnjem programu Nova S televizija da, ukoliko postane gradonačelnik, Goran Vesić, trenutni zamenik gradonačelnika Beograda više neće biti na toj funkciji. Vesić je ubrzo zatim dao svoj odgovor.

Istakao je da će moći blisko da sarađuje sa liderom SPAS-a Aleksandrom Šapićem ukoliko se Šapić pre ulaska u SNS nauči lepom ponašanju i nauči da su u toj stranci svi jedna porodica i svi sarađuju i sprovode politiku Aleksandra Vučića. On je na taj način odgovorio na opasku lidera SPAS „da ne vidi Vesića u svom timu za Beograd“.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare