Izgorele su kabine oba kamiona na barikadi u Kosovskoj Mitrovici, nedaleko od mesta Dudin krš, na mostu preko kojeg se se iz grada ide prema magistralnom putu prema Prištini.

Uzrok požara nije poznat, prenosi N1.

Pročitajte još:

Na ovom mestu nije bilo čuvara barikada tokom noći.

U Rudaru barikada nije uklonjena

Kako je sinoć najavljeno, barikade na severu Kosova i Metohije će danas biti uklonjene, kako je dogovoreno sinoć između predstavnika Srba sa KiM i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. Međutim, kako javlja izveštač RTS-a, u Rudaru barikada nije uklonjena, a ljudima koji se nalaze na tim barikadama nije rečeno kada će to biti učinjeno.

Podsetimo, sinoć je nakon sastanka predsednika Srbije sa predstavnicima Srba sa KiM doneta je odluka o uklanjanju barikada.

Vučić je, posle razgovora sa Srbima sa Kosova i Metohije, izjavio da su imali razgovor koji je bio sve samo ne lak.

„Od sutra pre podne će krenuti uklanjanje barikada, to ne može za dva sata da bude gotovo, da li za 24 ili 48 sati, barikade će biti uklonjene, ali nepoverenje nije uklonjeno. Oni koji misle da mogu da se igraju životima Srba i njihovim opstankom, treba da znaju da, kao što to do sada nismo dozvolili svi zajedno, a posebno vi, to nećemo dozvoliti ni ubuduće“, poručio je Vučić.

BONUS VIDEO Dve nedelje barikada na severu Kosova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare