Novinar i urednik portala nedeljnika "Vreme" Andrej Ivanji ocenio je večeras da Srpska napredna stranka (SNS) ne može da dozvoli sebi da izgubi vlast u Beogradu.

„Od vanrednih decembarskih izbora Srbija se nalazi u nekoj vrsti političke krize. Imamo zemlju gde nemamo konstituisan parlament i gde moraju da se ponavljaju izbori u glavnom gradu“, rekao je Ivanji u emisiji „Među nama“ na TV Nova.

„Suština te cele komplikacije u ovom trenutku se svodi na definiciju koja je važila i pre izbora 17. decembra i u fokusu je Beograd, a to je da SNS i SPS ne mogu da pobede u Beogradu, a ne smeju da ga izgube. U ovakvom sistemu koji do krajnosti zategnut, zbog jedne pukotine počinje sve da se rasparava prilično brzo i SNS ne dozvoljava to. Koliki je cirkus bio tamo u Limanu u Novom Sadu kada su izgubili dve-tri mesne zajednice, a sad se radi o Beogradu“, dodao je on.

Ivanji je ocenio da SNS „sebi ne može da dozvoli da izgubi Beograd, a da se u ovom trenutku ne vidi kako može da ga dobije“.

„Vučić odlično funkcioniše pod pritiskom krize koju je sam proiuveo, međutim svaki put kada bi se pojavila istinska kriza vidi se da on uopšte ne reaguje tako dobro po pritiskom. Prva greška je kad ti kažeš da će beogradski izbori biti ponovljeni jednog datuma, pa moraš da pomeraš. Druga greška da će konstituisanje Skupštine i sve živo biti završeno pa moraš da pomeriš za nedelju dana“, izjavio je Ivanji.

Pogledajte na početku vesti celo gostovanje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar