Foto: EPA/SRĐAN SUK; Filip Krainčanić/Nova.rs; N1; Privatna arhiva

Naprednjaci su u završnoj pripremi pred sutrašnji kontramiting i u skladu sa tim više ne biraju sredstva da postignu svoj cilj, odnosno da skupe što veći broj građana. Jedna čitateljka javila je našem portalu da je dobila ponudu da za 50 evra dođe na kontramiting, da će biti organizovan prevoz i da jedini cilj da se nešto zaradi.

U prepisci koja je jedna čitateljka poslala našoj redakciji vidi se njena komunikacija oko odlaska na kontramiting SNS u petak, 26. maja. Budući da je imperativ da dođe što veći broj ljudi, iz prepiske se jasno vidi da se za takav jedan dolazak nudi 50 evra.

„Da li hoćeš sutra na protest za 50 evra. Idemo moje dve drugarice i ja. Oko dva se kreće, mislim sve info ću još javiti. Ne moramo biti sve vreme tamo. Vratimo se vozom“, napisala je jedna devojka na Instagramu svojoj koleginice.

Foto: Screenshot/Privatna arhiva

Njena drugarica je nakon toga pitala ko ih plaća i koja organizacija je u pitanju, da bi ona poručila „nisam toliko pitala“.

„Pa idemo preko mog druga, pa njegov drug. Nisam baš toliko pitala. Idem zbog para, ali pitaću pa javim. Verovatno za SNS“, zaključila je ona.

Kako kaže naša sagovornica, čije ime je poznato redakciji, nakon konsultacija sa drugim kolegama čula je da su oni dobili istu ponudu.

Aleksandar Vučić u Pančevu Foto:TANJUG/ RADE PRELIĆ

Gotovo svakog dana stižu svodočenja širom zemlje da su naprednjaci počeli da prebrojavaju svakog pojedinca koji će doći na kontramiting u petak i “jure” svakog novog građanima koji će doći na „najveći skup“.

Nova je pisala da zamenik predsednik opštine Lajkovac Obrad Milutinović nudi posao i novac za dolazak na miting, kao i snimak iz Batajnice gde lokalni većnik nudi građanima uslugu ukoliko dođu na skup.

„Ljudi, posle ovoga Skupština donosi neke zakone o nelegalnoj gradnji i legalizaciji. Ne mogu sada da vam pričam sve. Mi ćemo vam pomoći u legalizaciji. Nama je sada potrebna pomoć, a vama će biti potrebna kasnije. Ja vam sada najiskrenije kažem, kako se vi sada postavite prema nama, tako ćemo i mi, normalno, zaštitnički prema vama. Dajte da ovo odradimo. Vi nama trebate u što većem broju“, rekao je većnik Radovanović.

Nova je nedavno pisala o velikom pritisku na zaposlene stiže iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO), gde se građanima „savetuje“ da dođu na skup, jer u suprotnom neće napredovati na radnom mestu, a mogu i otkaz da dobiju.

“Dogovoreno je da se ide organizovano, a kreće se ispred Direkcije RFZO prema Mitićevoj rupi. Zaposleni idu zajedno, pa odatle redom. Ljudi su očajni, ne znaju kako da se suprotstave tome“, javio je izvor Nove koji je upoznat sa situacijom u RFZO.

Bonus video: Ana Brnabić se malo zbunila i pozvala sve na proteste u subotu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare