Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC: Vesna Lalić/Nova.rs

Ministar građevine i doskorašnji visoki funkcionera Beograda Goran Vesić nije propustio priliku da se indirketno osvrne na najave sadašnjeg gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, sa kojim je već izvesno vreme u sukobu, da će izmestiti grob Josipa Broza Tita iz Kuće cveća i grobnice narodnih heroja sa Kalemegdana, kao i da će izgraditi spomenik četničkom komandantu Draži Mihailoviću na Terazijama.

“Pre tačno deset godina u Beogradu oslobodioci Beograda narodni heroji Peko Dapčević i Koča Popović dobili su ulice. Time je, kako je rekao tadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ’ispravljena istorijska nepravda i sačuvano sećanje na sve one borce koji su dali živote oslobađajući Beograd’. Beograd pamti…”, napisao je Goran Vesić na društvenoj mreži X uz sliku sa otkrivanja ploče sa imenom ulice Koče Popovića.

Jasno je da je ovo poruka Aleksandru Šapiću, s obzirom na njegovo aktivno propagiranje četničkog pokreta i kritiku komunističkih vlasti bivše Jugoslavije.

Šapić je najavio da će izgraditi spomenik Draži Mihailoviću na Terazijama, izmestiti grob Josipa Broza Tita iz Kuće cveća, ali i grobnice narodnih heroja sa Kalemegdana.

Ove najave su izazvale veliko nezadovoljstvo javnosti, ali i socijalista, koalicionih partnera SNS.

Naravno ni nekadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić nije propustio da ovako pokaže šta misli o Šapiću, sa kojim je već duže vreme u otvorenom „ratu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare