Kristofer Hil Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Kristofer Hil izjavio je danas da se mora tačno razjasniti šta se tačno dogodilo u selu Banjska, na severu Kosova, kako se takvi događaji ne bi ponavljali i istakao da se strane moraju fokusirati na politička pitanja i sporazum.

Hil je, novinarima uoči početka Splet tech konferencije o inovacionom preduzetništvu, rekao da je potreban politički dogovor koji se sastoji iz nekoliko veoma poznatih elemenata, a to su Zajednica opština sa srpskom većinom i jedna šira perspektiva za Kosovo.

Bez političkog dogovora ne možemo da krenemo napred, bez političke perspektive ne možemo da rešavamo ovakve probleme, rekao je ambasador.

Hil je dodao da je jedan od elemenata svakog političkog rešenja i regionalni pristup u njihovom rešavanju, u kojem ljudi mogu da sarađuju, razumeju se i uspostave obrasce ponašanja jednih prema drugima.

Svi političari treba da dođu na Splet konferenciju da vide kakav je pristup rešavanju problema, predložio je Hil.

BONUS VIDEO Gde je Banjska dve nedelje kasnije: Deo naoružanja koje je koristila grupa Milana Radoičića nedavno proizvedeno u Srbiji?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar