Sukob između Aleksandra Šapića i Gorana Vesića danas je eskalirao kada je gradonačelnik Beograda optužio ministra saobraćaja za razne stvari dodajući da više neće da ćuti "zbog mira u kući". Međutim, rat ovog naprednjačkog dvojca datira još iz vremena kada su obojica nosili dresove Demokratske stranke, a ovo je njegov istorijat.

Sukob na relaciji Aleksandar Šapić – Goran Vesić nije nastao po dolasku sadašnjeg gradonačelnika Beograda u SNS, već u Demokratskoj stranci, kada su obojica „branili“ žute boje.

Uspon Šapića, nekda bliskog saradnika gradonačelnika Dragana Đilasa, smeteo je i tada Vesiću. Situacija se smirila onog momenta kada je Vesić prešao u SNS i iz godine u godinu hijerarhijski napredovao kako u stranci tako i u beogradskoj vlasti.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Međutim, taman kada je Vesić bio nadomak fotelje prvog čoveka Beograda, niotkuda pojavio se Aleksandar Šapić koji je ušao u SNS utopivši svoju stranku „SPAS“ u naprednjačke redove 2022. godine. Bilo je jasno već tada da će ipak Šapić trčati kao kandidat SNS-a za gradonačelnika te godine, a ne Vesić.

“Ukoliko na sledećim izborima budem dobio poverenje za bilo koje važno mesto u državi potrudiću se da izaberem svoje najbliže saradnike sa kojima mogu da podnesem odgovornost za to što budem radio, a među njima ne vidim Gorana Vesića”, rekao je Šapić gostujući na televiziji Nova S, na šta mu je Vesić odgovorio da mora da se „nauči lepom ponašanju“.

Onda je Vesić uzvratio.

„Očekujem da se Šapić pre ulaska u SNS nauči lepom ponašanju. Očekujem da nauči da je SNS jedna velika porodica i da u SNS-u postoji samo jedan tim, a to je tim Aleksandra Vučića. U toj timu svi članovi i svi funkcioneri blisko sarađuju i sprovode politiku Aleksandra Vučića“, apostrofirao je u svom odgovoru Vesić.

Zbog toga je Vesić najpre, jedini, glasao protiv Šapićeve kandidature za potpredsednika Srpske napredne stranke, dok je na istoj sednici Glavnog odbora SNS glasao za ujedinjenje SPAS-a i naprednjaka.

Trzavice su se nastavile i posle toga, nekada javno, nekada tajno, nekada verbalno, a nekada na ivici fizičkog obračuna.

Kako je Nova.rs objavila u avgustu 2022. godine na sastanku SNS-a u Beogradu, „za dlaku“ je izbegnuta tuča između Šapića i Vesića.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema informacijama do kojih je došla „Nova“, Vesić je prvo krenuo da osporava sposobnosti Šapića, nakon čega je Šapić burno reagovao i nasrnuo na Vesića.

„Šapić je došao na sastanak na kom su, pored Vesića, bili još neki viđeniji članovi stranke. U jednom momentu su ušli u raspravu i Vesić ga je nazvao neobrazovanim čovekom i neznalicom. To je razljutilo gradonačelnika, koji više nije mogao da kontroliše svoje emocije i reagovao je prilično burno… Malo je falilo da dođe do fizičkog obračuna“, naglašava naš izvor iz vladajuće partije.

Ozbiljniji fizički obračun sprečili su, kako saznajemo, prisutni na sastanku, koji navode da je Šapić bio besan zbog Vesićevog pokušaja da ga omalovaži. Situacija se ubrzo smirila, a nakon sastanka Vesić je nastavio da provocira gradonačelnika Beograda objavama na društvenim mrežama.

Izvori „Nove“ da je sukob članova SNS dodatno inteziviran nakon što je Šapić počeo da istražuje aktivnosti prethodne gradske vlasti i sve glasnije počeo da govori o stvarima koje je Vesić radio dok je upravljao glavni gradom Srbije.

Sukob je očigledno bio daleko od očiju javnosti, sve do danas, kada je Aleksandar Šapić odlučio da javnosti saopšti sve što mu je na „duši“.

Pa je tako rekao da neće više da trpi frustracije Gorana Vesića i udarce ispod pojasa.

On je na konferenciji za novinare rekao da je ćutao nekoliko godina jer se bavio Beogradom i stvarima koje je trebalo da budu urađene, dodavši da je trpeo Vesića zbog „mira u kući“, jer ide i „kukumavči“ u Srpskoj napradnoj stranci.

Aleksandar Šapić Foto:TANJUG/ BEOINFO/ Miodrag Todorović

Takođe, Šapić je rekao da nema svoje novinare koje izvodi na žurke, kao i da nema svoj gej lobi.

„Nemam svoje prijateljice koje se valjaju po jutarnjim programima koje imaju razne šeme i kombinacije, ne plaćam lažne analitičare i bivše političare koje niko neće kao Jovanovića, jer je nuđeno meni pre dve godine da ga plaćam. Nemam BIRN koji pomažem i finansiram da bi vodio moje bitke što unutar stranke i van stranke, nemam veze u opozicionim medijima“, rekao je Šapić.

Nakon ovih teških reči izrečenih javno, teško da se on može zaustaviti.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare