Gornji Milanovac call centar

GG "UZINAT" – Ne izdajemo lokal – dr Tatjana Milošević" saopštila je da je na dan lokalnih izbora 2. juna oko 15 časova u prostorijama otključanog Centra za socijalni rad Gornji Milanovac zatekla direktora ovog Centra Dragana Vučićevića, koji je ujedno i predsednik Izborne komisije opštine Gornji Milanovac.

Nakon što je zatečen Vučićević, u prostorije Centra ušao je još jedan član Izborne komisije Branko Martinović, koji je zaposlen u Opštini Gornji Milanovac, piše u saopštenju Grupe građana „UZINAT – Ne izdajemo lokal – dr Tatjana Milošević“.

Oni su priložili snimak na kome se vidi da se na stolu za kojim sedi Vučićević nalaze liste sa imenima i prezimenima i telefonskim brojevima, pri čemu se u zaglavlju nalazi i logo SNS-a.

Dodaju i da su nakon pola sata u prostorije Centra došli predstavnici Policijske stanice Gornji Milanovac, koji su nakon informacije koju su dobili, spise prosledili Osnovnom javnom tužilaštvu Gornji Milanovac.

„U radnjama predsednika Izborne komisije Dragana Vučićevića, odgovornog za zakonito sprovođenje izbora, stiču se sve radnje koje su predviđene kao zabranjene i koje predstavljaju zloupotrebu javnih resursa“, kažu iz GG „UZINAT“.

Takođe navode, da u ustanovi socijalne zaštite nije dozvoljeno političko organizovanje i delovanje i korišćenje prostorija u te svrhe i da zakon propisuje da je zabranjeno da se 48 časova pre glasanja i na dan glasanja do zatvaranja biračkih mesta, pozivaju glasači da glasaju, odnosno ne glasaju za određene izborne liste.

S druge strane, milanovački odbor SNS-a je najavio podnošenje krivičnih prijava protiv predstavnika GG  „UZINAT“.

Grupa građana „UZINAT – Ne izdajemo lokal – dr Tatjana Milošević“ je drugoplasirana na lokalnim izborima u Gornjem Milanovcu, a kako kažu, uprkos mnogim sabotažama ostvarili su fantastičan rezultat za samo šest meseci postojanja.

Na biračkim mestima u gradu su odneli pobedu, ali su prevagu u finalnom rezultatu odnela biračka mesta u okolnim selima.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare