Medju nama Među nama
Boško Obradović Foto:Ivan Dinić/Nova S

Pokret Dveri ocenio je danas da sprečavanje posete ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova Beogradu predstavlja "poslednju opomenu i poruku" aktuelnom rukovodstvu Srbije da su članice EU i NATO iz okruženja "spremne da urade sve kako bi se Srbija odrekla političke i vojne neutralnosti".

Iz tog pokreta su posle otkazivanja ranije najavljene posete ruskog zvaničnika ocenili da „Srbija ne može samostalno da odlučuje po pitanju vodjenja svoje spoljne politike“ i da će „stalno morati da traži dozvolu Vašingtona i Brisela za svoje buduće poteze“.

„Iako više od 80 odsto gradjana Srbije ima jasne stavove kada su u pitanju sankcije Rusiji i odnos sa NATO paktom, naš državni vrh te argumente uopšte ne poteže u razgovorima sa stranim diplomata, kako bi zaštitio strateške nacionalne interese“, ocenili su iz Dveri.

Pozvali su „sve društvene delatnike na čelu sa patrijarhom i našom Svetom Crkvom“ da učestvuju u formiranju širokog nacionalnog dogovora kojim će kako su naveli, biti definisani glavni strateški nacionalni interesi.

„U suprotnom, nama dolaze novi pritisci iz zapadnih zemalja čime će biti ugrožen naš suverenitet, ali i energetska i prehrambena bezbednost što će neminovno dovesti do unutrašnjih političkih sukoba, koje će iskoristiti svi oni u zemlji i inostranstvu, kojima je u interesu urušavanje ustavnog poretka Srbiji“, ocenili su iz pokreta Dveri.

BONUS VIDEO: Protest Dveri ispred ruske ambasade

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare