Foto:Bus Plus produkcija/ATAImages

Izborna lista Dveri u Čačku zatražiće zvanično uvid u kompletan birački materijal sa lokalnih izbora u tom gradu, jer je prema izbornim rezultatima koje je utvrdio njihov izborni štab, razlika glasova između vlasti i opozicije u tom gradu "manja od 100“.

U saopštenju čačanskog odbora Dveri se navodi da ne priznaju „bilo kakve projekcije režimskih medija o pobedi vlasti koja ne postoji dok se sve ne proveri“.

„Želimo da utvrdimo da li se izborni rezultati iz zapisnika slažu sa materijalom sa biračkih mesta, jer je na republičkim izborima pre šest meseci bilo mnogo nepravilnosti koje smo pronašli na brojnim biračkim mestima u Čačku. Naš Izborni štab će detaljno pregledati birački materijal sa sva 104 biračka mesta i podnećemo prigovore Gradskoj izbornoj komisiji za sve što bude uočeno kao neregularno u biračkom materijalu“, navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ...

Sa samostalno osvojenih šest odsto glasova birača na lokalnim izborima 2. juna, Dveri navode da će u Skupštini grada Čačka imati četiri odbornika.

Prema nezvaničnim informacijama iz Gradske izborne komisije, lista okupljena oko Srpske napredne stranke ima tesnu većinu u Čačku. Zvanični preliminarni rezultati znaće se tek oko 14 časova.

„Pokazali smo da smo i dalje pojedinačno najjača politička stranka opozicije u našem gradu. Čestitamo grupama građana na dobrim rezultatima i kompletnoj opoziciji na pobedi u gradskim mesnim zajednicama, gde je odnos opozicije i vlasti 56:44 odsto za opoziciju. Nastavljamo borbu da se saznaju tačni izborni rezultati jer utakmica još traje, a Čačak je pored Niša grad koji je pokazao najveći opozicioni otpor Aleksandru Vučiću i vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci“, zaključuje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare