Boško Obradović Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Pokret Dveri saopštio je danas povodom naznaka iz vrha vlasti da će se projekat "Jadar" kompanije Rio Tinto i pored nezadovoljstva dela javnosti ipak realizovati, da "ulica ponovo zove" i ocenio da su nove blokade glavnih saobraćajnica "jedina poruka koju vlast razume".

„Stoga na ulicu, u protest, u otpor, do slobode“, navodi se pisanoj izjavi koju su potpisali predsednik Dveri Boško Obradović i predsedavajući Inicijativnog odbora udruženja građana „Svi protiv Rio Tinta i rudnika litijuma“ Duško Kuzović.

„Predsednik države uvek treba da vodi računa o tome šta kažu i traže građani Srbije, a ne političke partije ili stranci. Po Ustavu Srbije Aleksandar Vučić je predsednik svih građana Srbije, pa i onih koji nisu glasali za njega. Medjutim, on to nikada nije ozbiljno shvatio niti primenio, neprestano kršeći Ustav, izlazeći iz svojih ustavnih nadležnosti i zloupotrebljavajući državnu funkciju za stranačke interese i lični marketing“, kazali su oni.

Istakli su da je Vučić odavno počeo da „nipodaštava i mišljenje svojih glasača“ i ocenili da to dokazuju njegove odluke da i dalje podržava aktivnosti koje sprovode „veliki strani zagadjivači“ Rio Tinto i kinski Ling Long u Srbiji.

BONUS VIDEO „Ne damo Jadar“: Zakoni se menjanju zbog Rio Tinta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar