Duško Vujošević Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Proslavljeni košarkaški trener i nosilac beogradske liste koalicije ”Ajmo ljudi” na prošlim izborima Duško Vujošević najoštrije je osudio pretnje i napade kojima je izložena predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković. On je pozvao sve da stanu u njenu zaštitu jer "ako je ne štite nadležne institucije, obaveza svih nas je da je štitimo javnošću".

Vujošević je istakao da je obaveza društva da zaštiti Radu Trajković i njeno pravo da iznosi svoje političke stavove i mišljenje, „bez obzira na to da li se sa njima slažemo ili ne“.

Ovo nije pitanje zaštite bilo čijeg političkog opredeljenja, već zaštite ljudskog života i bezbednosti i slobode mišljenja i izražavanja, a to je naša civilizacijska obaveza, navodi Vujošević u saopštenju Socijaldemokratske stranke.

Zastrašujuće je, dodaje,  da se danas napadima na Radu Trajković, koja je godinama izložena pretnjama, pravdaju potezi vlasti u vezi sa kosovsko politikom, jer se time nad njom sprovodi javni linč kojim se direktno ugrožavaju njen život i bezbednost.

„Opozicija, ali i celokupna javnost, danas ne sme ćutati na to“,  ocenio je Vujošević.

Danas moramo svi stati u zaštitu žene čija bezbednost je ugrožena dok joj se godinama upućuju pretnje, dok joj predstavnici Srpske liste danas crtaju metu na čelu da bi time pravdali svoj povratak u kosovski parlament, a Šešelj najavljuje da će završiti kao Oliver Ivanović, kategoričan je.

„Pozivam sve da zajednički stanemo u zaštitu Rade Trajković, jer ako je ne štite nadležne institucije, obaveza svih nas je da je štitimo javnošću”, izjavio je Duško Vujošević.

BONUS VIDEO: Utisak Nedelje: Boris Tadić, Rada Trajković i Miloš Hrnjaz

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar