Foto: N1

Iako se vlast Aleksandra Vučića deklarativno zalaže za poštovanje ljudskih prava, on u isto vreme oblikuje ambijent mržnje i huškanja prema svemu što mu je strano, pa tako i prema migrantskoj populaciji, ocenila je u današnjem saopštenju Demokratska stranka, a povodom Međunarodnog dana migranata.

Dok se ceo svet nalazi pred realnim iskušenjima koja diktiraju masovne milionske migracije stanovništva, u Srbiji razne paravladine ispostave i pojednici, ne propuštaju priliku da migrante predstave kao strane neprijatelje, koji predstavljaju opasnost za narod, izjavio je predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke za Vojvodinu Nebojša Novaković.

„Tako se poništava svaki vid empatije sa beguncima iz ratnih područja kojima je Srbija samo jedna od zemalja u tranzitu“, istakao je Novaković u saopštenju i pozvao građane Srbije da pokažu solidarnost sa migrantima.

Ocenjuje da pred očima građana Srbije polako nastaje nova, velika populacija emigranata iz Srbije, koja od 2012. na ovamo broji više od 650.000 pojedinaca, populacija koja emigrirajući napušta Srbiju.

„Dok sa režimskih medija svakodnevno slušamo o prosperitetnom društvu u svim oblastima, oni među najboljima u društvu, koje ovaj režim nije uspeo da ubedi u svoje rezultate, centar svojih životnih interesovanja ne vezuju više za Srbiju“, poručio je Novaković.

„Povratak ljudi moguć samo uz odlazak ovog režima i to mora da se desi što pre“, zaključio je Novaković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar