Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

"Novac koji je bio na računu u švajcarskoj banci, nije bio moj, meni je samo dato ovlašćenje za taj račun. To je bio novac od mog rođaka Radovana Marinkovića", rekao je danas v.d. direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak u izjavi za Euronews Srbija.

On je rekao da je to bio razlog zašto se taj novac nije našao u izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije, kojoj bi inače svi funkcioneri morali da dostavljaju podatke o imovini i ušteđevini.

Na pitanje da li je znao da je protivzakonito da građanin Srbije ima račun u stranoj banci bez odobrenja NBS, on je rekao da to nije znao i dodao da je to bilo 2007. godine, kada je on radio u Preduzeću za puteve Beograd, a da su sredstva sa računa vraćena 2009. godine.

„Marinković je prebacio novac na taj račun isključivo zato što je imao sa mnom dogovor i zato je i meni dao ovlašćenje za taj račun. Trebalo je da renovira porodičnu kuću na Banovom brdu. On je onda odustao od toga, pa je tek 2016. uradio rekonstrukciju“, rekao je Drobnjak za Euronews Srbija.

On je rekao da će zamoliti Marinkovića da pripremi dokumentaciju koju će, kako je obećao, dostaviti i novinarima Euronews Srbija i Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK), koja je došla do saznanja da je direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak imao nešto više od pola miliona švajcarskih franaka, odnosno više od 300.000 evra, na tajnom računu u banci „Credit Suisse“ u Švajcarskoj sredinom 2008.

BONUS VIDEO Zoran Drobnjak i 500.000 skrivenih „švajcaraca“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)