Milica Đurđević Stamenkovski i Aleksandar Vučić Foto: F.S./ATAImages/TANJUG/ JADRANKA ILIÆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da bi u redovima Srpske napredne stranke voleo da vidi i predsednicu Srpske stranke Zavetnici, Milicu Đurđević Stamenkovski. Ona za N1 kaže da nije bilo razgovora o prelasku u SNS, a da pohvalu predsednika doživljava kao priznanje.

Gostujući poslednjeg jutra u godini na TV Prva, Vučić je kazao da je na izborima video mnogo talentovanih političara koji imaju svoje stranke, a koje bi voleo da vidi i u Srpskoj naprednoj stranci. Među njima je, prema njegovim rečima, i predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski.

„Video sam mnogo talentovanih ljudi poput Milice Đuređević Stamenkovski koje bih voleo da vidim u SNS-u. Naravno u toj žestokoj borbi ponekad pogreše, ali imaju taj talenat“, rekao je Vučić.

Precizirao je da je predsednicu Zavetnika želeo u SNS-u i pre sedam-osam godina.

„Voleo sam da je vidim i pre sedam osam godina u SNS, ali potrebno joj je sazrevanje i iskustvo, verujem da će ta žena dobiti priliku da to uradi u budućnosti“, poručio je Vučić.

Đurđević Stamenkovski za N1 kaže da nije bilo razgovora o pristupanju SNS-u, a da pohvalu predsednika doživljava kao priznanje.

„Naša odgovorna politika i državotvorna logika, sigurno je opredelila predsednika republike da se pohvalno izjasni o mom radu. S obzirom na to da je reč o figuri sa najvišim političkim autoritetom u državi, ono što je rekao doživljavam kao priznanje“, izjavila je za N1.

Prema njenim rečima, Zavetnici su od osnivanja 2019. godine uživali velike simpatije među biračima SNS. Dodaje da istraživanja pokazuju da je njena stranka druga politička opcija za glasače vladajuće partije.

Opširnije čitajte na N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare