Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da od odluke Branimira Nestorovića i njegovog pokreta zavisi da li će biti novih izbora u Beogradu.

Vučić je gostujući na televizija Prva rekao da posle izbora u Beogradu nije jasna većina i da će od odluke Branimira Nestorovića zavisiti da li će se ići na izbore.

„Ako vas tehnika zanima, ide još jedan krgu ponavljanja izbora 2. januara na osam biračkih mesta. Mi još računamo, ali čini nam se da 700-800 glasova nedostaje za jedan mandat da imamo 130 mandata, ako ne, čestitaćemo. Nama je svaki mandat bitan i borimo se za njega. Onda ide konstitutivna sednica, rok je 30 dana od proglašenja rezultata izbora. Onda ide rok za formiranja Vlade, pa ćemo videti“, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/Prva

Kada je reč o beogradskim izborima, Vučić je poručio da zajedno sa Ivicom Dačićem i SPS naprednjacima nedostaje jedan mandat da bi bilo nerešeno, a dva mandata do apsolutne većine.

#related-news_1

„U Beogradu nije jasna većina. Zavisi od Nestorovića. Ako bude odlučio da se ide na nove izbore, ići će se na nove izbore, ako ne, biće neka druga većina“, poručio je Vučić.

Govorio je i o svojim protivnicima, koje je nazvao „talentovanim“ i pomenuo liderku Zavetnika Milicu Đurđević Stamenković za koju je rekao da je voleo da je vidi u SNS pre sedam ili osam godina.

„Voleo sam da vidim MIlicu Đurđević Stamenkovski u SNS pre 7,8 godina. Hteo sam nešto lepo da kažem, slučajno sam je pomenuo, nismo imali nikakve razgovore i dogovore. Pre svega želim da razgovaram sa Ivicom Dačićem u budućnosti. On ima mnogo prednosti, otvoreniji je nego ja“, kazao je Vučić.

Konačno, Vučić je poručio da će dosadašnja premijerka Ana Brnabić „teško ponovo biti premijerka“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare