Dragan Đilas vs Aleksandar Vučić Foto:Screenshot/Youtube/der kommissar

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas podsetio je na društvenoj mreži X na TV duel koji je imao svojevremeno sa aktuelnim predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Tokom pomenutog okršaja, tadašnji opozicionar Vučić obećao je da će se povući iz politike ukoliko ne uspe sudski da dokaže je Đilas lopov.

„Čovek od reči, zašto bi iko sumnjao u njegova obećanja“, napisao je Đilas iznad video snimka.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostovali su davne 2005. godine kod novinarke Tanje Jordović na TV Pinku.

PROČITAJTE JOŠ...

Tokom duela, koji se odigrao pre 19 godina, tadašnja perjanica Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić obećao je i Đilasu i srpskoj javnosti dve stvari. Prvo, da će podneti prijavu protiv Đilasa, jer ga je sve vreme nazivao lopovom, a drugo, da će se povući iz politike ukoliko nadležni organi utvrde da Đilas nije lopov.

„Pošto tvrdite da sam ja lopov, podnesite prijavu protiv mene, ja nemam imunitet, nemam ništa. Ali, predlažem, da u slučaju da sud ili nadležni organi u ovoj zemlji kažu da ja nisam lopov da se vi povučete iz politike“, predložio je Đilas Vučiću, na šta mu je Vučić odgovorio „može, gospodine Đilas“.

19 godina kasnije, Vučić je i dalje aktivan političar.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare