Dragan Đilas gost u emisij Utisak nedelje na televiziji Nova Foto:Ivan Dinić/Nova

Nakon što je lider pokreta "Kreni - Promeni" Savo Manojlović optužio predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da stoji iza obaranja njihove liste na Vračaru oglasio se i lider SSP. On je u svojoj objavi na društvenoj mreži "X" napisao da su optužbe Manojlovića beszidne i bez ikakvih dokaza.

Odgovarajući na optužbe Manojlovića Đilas je na društvenoj mreži Iks napisao:

„Govore mi upućeni da je Savo ispostava službe. Do danas nisam verovao u to. Ali kada vidim da laže na isti način kao Vučić i njegovi tabloidi, kada me bestidno, bez ikakvih dokaza, optuži da sam srušio njegovu listu na Vračaru i još kaže da ima informacije da će Vučić da je vrati, onda priča dobija smisao“, stoji u objavi Đilasa.

Lider SSP-a pojašnjava i da ne zna advokata Tupanjca koji se žalio sudu i da ga nikad nije video.

„Ali iz medija i sa mreža znam da lista Kreni-promeni na Vračaru ima 230 potpisa manje od zakonskog minimuma, da ima dva fantomska kandidata za odbornike koji su menjali prebivalište, kao i da doktor pravnih nauka nije ispoštovao zakonom predviđen odnos žena i muškaraca na listi. Nemam vremena da se bavim Savom. Bavim se organizovanom zločinačkom grupom koja je zarobila Srbiju i koju predvodi Aleksandar Vučić. Sa svojim koleginicama i kolegama iz SSP-a govotim o kriminalu, korupciji, odlasku ljudi, položaju prosvetara i zdravstvenih radnika, o tome da Željko Mitrović pokreće još jedan rialiti na novom kanalu, o potrebi da Srbija bude deo Evrope ali i sramotnoj podršci Vučiću od nekih zemalja i političara, o uništavanju i mog Beograda“, napisao je Đilas i dodao:

PROČITAJTE JOŠ:

Razumem da mu je služba dala nalog da ruši Đilasa, a ne Vučića i da je celu svoju kampanju usmerio na mene. Ovaj opozicioni Nestor bi ipak morao da pokuša da se uozbilji, jer birači u Beogradu nisu zaslužili ovakav nivo diletantizma koje je pokazao prijavljujući svoje liste i izjavama poput ove na koju, posle mnogih prećutanih, reagujem“.

Podsetimo, Viši sud u Beogradu oborio je izbornu listu „Kreni-promeni“ za opštinu Vračar zbog manje validnih potpisa nego što je zakonom propisano.
Prema navodima lista Vreme, Viši sud u Beogradu doneo je presudu kojom se poništava rešenje Izborne komisije Vračar o proglašenju izborne liste broj 9 „Dr Savo Manojlovic – I ja sam Vračar – Kreni-promeni“ za izbore za odbornike Skupštine opštine Vračar.

Žalbu na rešenje izborne komisije podneo je Vladimir Tupanjac, koji je i advokat nevladine organizacije CRTA, koji je ukazao na to da je izborna lista Sava Manojlovića imala validnih 370 potpisa za predaju liste u opštini gde je za to neophodno 600 potpisa.

On je u izjavi za N1 rekao da smatra da je odluka Višeg suda u Beogradu zakonita i jedina moguća, budući da je sud, na osnovu dokaza koje im je, kako kaže, dostavio u prilogu žalbe, nesumnjivo utvrdio da je Izborna komisija GO Vračar prekršila važeće zakone.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare