FOTO: Petar Gajić/N1

U Ljuboviji je počeo sastanak o potencijalnom otvaranju rudnika u dolini Jadra kojem prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa saradnicima ali i Jakob Stausholm izvršni direktor kompanije Rio Tino.

Kako javlja reporter N1 sastanku osim predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Jakoba Stausholm izvršni direktor kompanije Rio Tino, prisustvuju i Dubravka Đedović, ministarka energetike, Irena Vujović, ministarka zadužena za životnu sredinu, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar finansija Siniša Mali ali i Marijanti Babić, glavna zastupnica Rio Tinta.

PROČITAJTE JOŠ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na sastanku da se tokom višednevnog boravka na zapadu Srbije suočio sa ogromnom zabrinutošću običnih ljudi zbog planiranog iskopavanja litijuma na tom području, piše N1.

„Poštujem opravdan strah ljudi“, rekao je Vučić na sastanku čiji su učesnici i predstavnici kompanije Rio Tinto.

Aleksandar Vučić Foto: Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Izvršni direktor kompanije Rio Tinto Jakob Staunsholm je rekao da bi bezbednost, radi zaštite prirodne sredine, bila na prvom mestu te firme prilikom eksploatacije litijuma u Podrinju.

„Službenici Rio Tinta će živeti i raditi na tom području“, rekao je Staunsholm, sedeći uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Ako napravimo grešku, nećemo je ponoviti. Morate verovati da rudnik neće biti štetan“, poručio je Staunsholm.

Osim predstavnika najviših vlasti Srbije i predstavnika kompanije Rio Tinto, sastanku prisustvuju i građani Ljubovije, kao i mnogobrojne novinarske ekipe.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na petodnevnoj turneju u Podrinju, gde će sa stanovništvom razgovara o projektu Jadar i rudarenju litijuma.

BONUS VIDEO: Ne bi samo Rio Tinto da kopa po Srbiji: Koje su sve lokacije potencijalnih rudnika litijuma

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare