Vladica Cvetković, Srdan Golubović, Svetlana Bojković, Miodrag Majić, Dragan Bjelogrlić, Gojko Božović, Ivanka Popović, Petar Peca Popović, Konferencija za novinare organizovalo je Udruženje građana Proglas Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Delegacija Srba sa Kosova sastala se danas u Beogradu sa predstavnicima ProGlasa, a detalji razgovora biće saopšteni sutra.

Kako je FoNetu potvrdio jedan od osnivača ProGlasa profesor Miodrag Jovanović, na sastanku su, pored njega, bili i Dragan Bjelogrlić, Filip Ejdus, Gojko Božović i Predrag Peca Popović. ProGlas će se sutra oglasiti zvaničnim saopštenjem.

U delegaciji Srba sa Kosova bili su predstavnici Srpskog nacionalnog foruma iz Gračanice, Srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije iz Gračanice i Narodnog pokreta Srba sa KiM „Otadžbina“ iz Kosovske Mitrovice.

Lider Srpskog nacionalnog foruma Momčilo Trajković kratko je rekao FoNetu da je zadovoljan razgovorom, a detaljnije će o svemu reči biti na sutrašnjoj konferenciji za novinare koju će održati predstavnici kosovskih Srba.

U najavi razgovora sa članovima ProGlas-a Srpsko nacionalno veće je saopštilo da su teme „katastrofalni položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji u svetlu sprovođenja Briselskog, Francusko-nemačkog sporazuma i Ohridskog dogovora“.

Dodali su da će se razgovarati i o tome „kako pružiti demokratski otpor i zaštititi narod od destruktivne politike Aljbina Kurtija, kako zaustaviti vlast u Srbiji u daljoj manipulaciji i zloupotrebi prevarenog naroda, kao i o odnosu opozicije i intelektualne elite u Srbiji prema Kosovu i Metohiji“.

Najavljeno je da će se razgovarati i o podršci i pomoći ProGlas-a Srbima sa Kosova u stvaranju nove strategije i autentične politike zasnovane na pluralizmu, o ulozi Srba s Kosova u demokratizaciji Srbije i o daljoj saradnji.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare