Ivica Dačić Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Ministarstvo kulture i informisanja obavestilo je predsednika Skupštine Ivicu Dačića da je Vlada Srbije donela Odluku o formiranju Privremenog nadzornog tela za praćenje medija tokom izborne kampanje. Kako je objavljeno na sajtu parlamenta, Dačić je predložio pet kandidata za to nadzorno telo.

Predsednik Skupštine kao kandidate je predložio prof. dr Radeta Veljanovskog ispred Socijaldemokratske stranke Srbije, Zdravka Veselinova iz koalicije, kao i Milorada Marinkovića iz pokreta Dveri.

Takođe, predloženi su i Peđa Milosaveljević iz Dosta je bilo i Stevan Ristić iz Stranke moderne Srbije.

Dačić je naveo, da kada je reč o šestom kandidatu za člana Privremenog nadzornog tela, dogovoreno je da se obave dodatne konsultacije sa predstavnicima opozicionih partija do 26. novembra 2021. godine, nakon čega će biti dostavljen konačan predlog.

„Pozivam Vas da predložene kandidate imenujete za članove Privremenog nadzornog tela za praćenje medija tokom izborne kamapanje kako bi ovo telo postalo operativno u što kraćem roku i moglo da neometano izvršava zadatke koji su mu povereni“, naveo je on, a objavljeno na sajtu Skupštine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare