Ivica Dačić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da blokadom saobraćajnica i nasiljem nad građanima prete neodgovorni pojedinci i opozicione partije.

„Ratko Ristić je očigledno nešto pogrešio, ne pretimo premijer Vučević i ja narodu, već neodgovorni pojedinci i opozicione partije koje prete građanima blokadom saobraćajnica i nasiljem“, istakao je Dačić.

PROČITAJTE JOŠ:

Dodao je da niko nikome ne osporava pravo na javno okupljanje i izražavanje političkih stavova, ali kako je svojevremeno vlada Demokratske stranke govorila, ne mogu se blokirati međunarodni i regionalni putevi i pruge, i izazivati nasilje.

„Nisam primetio da je iko ikada od kada se vlast posle 5. oktobra hvalila pronalaskom rezervi jadarita, organizovao bilo kakve proteste ili blokade. Zašto tada nije, a zašto sada hoće? Da li to znači da je dosovski jadarit bezopasan, a ovaj sada štetan po životnu sredinu ili je problem što oni više nisu na vlasti“, zapitao je Dačić.

Zaključio je da je to manje bitno, a da je bitnije šta je dobro za Srbiju, a o tome će se odlučivati na osnovu analize ekonomskih i ekoloških efekata u narednom periodu.

BONUS VIDEO: Dačić: Tragamo za ljude koji su bili u kontaktu sa napadačem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare