SNS, štand, kapilarni glasovi,
Foto: N1/Nova.rs

Srpska napredna stranka (SNS) krenula je već odavno u kampanju od vrata do vrata gde skoro svakog dana uznemiravaju građane. Neretko se dešava da ne naiđu na prijatnu dobrodošlicu od Beograđana, pa tako bivaju ili građanski uhapšeni ili izbačeni. Sličnu sudbinu doživelo je četiri člana SNS koji su u nedelju, u vreme odmora, išli od vrata do vrata i uznemiravali građane, te ih je jedan od stanara zgrade.

„Mi smo iz Srpske napredne stranke. Mogu li da Vas zamolim za mišljenje o predsedniku“, pitala je aktivistkinja SNS.

„Da li vi znate koje je vreme“, odgovorio joj je sugrađanin, na čija su vrata pozvonili.

Nakon nekoliko trenutaka potpune tišine, diskusija između čoveka i naprednjaka je nastavljena.

„Izvinjavamo se, pitamo samo za mišljenje“, ponovo je upitan čovek, koji ih je potom podsetio da postoji kućni red i vreme za odmor, kada nije pristojno da se građani uznemiravaju.

„To što vas ovaj vaš tera da radite to… Možda morate to da radite, a možda i volite, ali ja ne želim da učestvujem u tome“, rekao je stanar i predložio aktivistima da dan provode sa porodicama umesto što uznemiravaju građane.

„Nema ničeg ružnog što mi radimo i to je legitimno“, rekla je jedna od aktivistkinja.

„Ima, ima svašta ružnog i nije legitimno. To što može vaš predsednik vama da priča i Brnabić isto da je to legitimno, to ljudi nije legitimno“, rekao je čovek i dodao da će ih sada ispratiti iz zgrade.

„Hajmo, hajmo, lepo napolje, polako“, rekao je čovek i krenuo za aktivistima koji su pognute glave napuštali zgradu.

Pročitajte još

Dok im je čovek pokazivao put ka izlaznim vratima u hodniku zgrade se pojavila još jedna stanarka, koja se složila da SNS aktivisti treba da napuste zgradu.

„Ovako nepristojno da se ponašate i da uznemiravate ljude u nedelju… To možete samo vi iz Srpske napredne stranke“, rekao im je čovek dok im je pristojno pokazivao put do vrata.

Nakon napuštanja te zgrade, aktivisti vladajuće stranke su otišli u zgradu pored.

BONUS VIDEO Kampanja u znaku borbe za izborne uslove?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare