Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs; shutterstock

Novosadski odbor Pokreta za preokret upitao je danas gradonačelnika Milana Đurića i članove Gradskog veća da li je novac za rekonstrukciju ulice Kralja Petra, glavne ulice u Veterniku, potrošen za kupovinu glasova na decembarskim izborima.

„Kako je kupovina glasova u Novom Sadu dokazana i kako je utvrđeno ko je sve u ime SNS-a kupovao glasove pitamo ko je odlučio da se novac za rekonstrukciju ulice Kralja Petra preusmeri za kupovinu glasova“, navode u saopštenju.

Javno su upitali i Tužilaštvo da li će pokrenuti postupak za utvrđivanje krivične odgovornosti.

„Ulica Kralja Petra „seče“ naselje Veternik na istočnu i zapadnu stranu, a 2023. godine, bila su obezbeđena sredstva u iznosu od 228.400.000 dinara, što je trebalo da bude dovoljno za izgradnju 630 metara kolovoza, od kružnog toka na Novosadskom putu do raskrsnice sa ulicom Tome Maksimovića. Bila su obezbeđena i sredstva za izgradnju biciklističke staze i pešačke obostrane staze u istoj dužini“, piše Pokret za preokret u saopštenju.

Pročitajte još

Dodaju da je bil planirano i linijsko zelenilo u dužini od 350 metara, sa jedne strane kolovoza i 110 parking mesta, kao i atmosferska kanalizacija na celoj dužini ulice.

„Rekonstrukcija ulice bila je planirana kao stavka u budžetu za 2023. godinu, a ona je predstavljana kao jedna od kapitalnih gradskih investicija, pa su i gradski portali, koje finansira SNS, poput „Vojvodina uživo“, „Gradske info“ i „Novi Sad uživo“ više puta promovisali ovu investiciju, crtajući njen budući izgled“, kažu iz pokreta.

Veterničani su ostali bez još jedne nužne investicije – rekonstrukcije Novosadskog puta, koji od grada vodi kroz Veternik, prema Futogu.

„Pred izbore, početkom decembra, su stigle mašine. Urađeno je stotinak metara asfalta, a nakon toga izvođači su se povukli sa gradilišta. Kako je početkom decembra izjavio gradonačelnik Milan Đurić, za ovu investiciju izdvojeno je 313.000.000 miliona dinara. Nije jasno gde su nestale ni ove pare, kada su radovi obustavljeni“, ističe Pokret za preokret Novi Sad.

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar